BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOECD: Plastik atıkların yüzde 9'u geri dönüştürülebiliyor----

OECD: Plastik atıkların yüzde 9'u geri dönüştürülebiliyor

OECD: Plastik atıkların yüzde 9'u geri dönüştürülebiliyor
22 Şubat 2022 - 17:36 www.finansgundem.com

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), dünya genelinde mevcut plastik atıkların sadece yüzde 9'unun geri dönüştürülüebildiğini açıklayarak, plastik atığı azaltmak için 'koordinasyonlu küresel çözüm' çağrısı yaptı.

OECD, 'Küresel Plastik Görünümü' raporunu yayımladı. Buna göre 2000'de 234 milyon ton olan dünya genelinde plastik üretimi 2019'da 460 milyon tona ulaştı. 2000 yılında 156 milyon ton olan plastik atık miktarının da iki katından fazla artarak 2019'da 353 milyon tona çıktığı bildirildi.

Raporda, geri dönüşüm sırasındaki kayıpları hesaba kattıktan sonra plastik atıkların sadece yüzde 9'unun başarılı şekilde geri dönüştüğü bilgisi yer aldı.

Küresel plastik atıkların yüzde 19'unun yakılırken, yaklaşık yüzde 50'sinin düzenli çöp depolama alanlarına gittiği, geriye kalan yüzde 22'sinin de kontrolsüz çöp sahaları veya çevreye atıldığı bildirilen raporda, plastiklerin 2019'da küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 3.4'ünden sorumlu olduğu belirtildi.

Kovid yüzünden son 2 yılda plastik atığı arttı

Raporda, küresel plastik kullanımının genel olarak düşmesine karşın son 2 yılda Kovid-19 salgınında koruyucu ekipman ve tek kullanımlık plastik atıkların arttığına dikkat çekildi.

Plastik kullanımının, Kovid-19 salgınının ilk yılı olan 2020'de ekonomik faaliyetlerin azalmasıyla bir önceki yıla göre yüzde 2.2 düştüğü belirtilen raporda, tek kullanımlık plastiklerin kullanımının yükselirken, ekonomiler toparlandıkça plastik kullanımının tekrar artmasının beklendiği kaydedildi.

OECD, düşük ve orta gelirli ülkeler için yılda 25 milyar euro kalkınma yardımı dahil olmak üzere 'atık yönetimi altyapısının iyileştirilmesi' için uluslararası bir yaklaşım çağrısı yaptı.

Plastik ve kimyasal atıkta sınır aşıldı

 

DSÖ'den 'atık' uyarısı

 

Atık maskeler şarj aleti kalıbına dönüşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)