BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOECD: Güney Afrika ekonomisi verimsizlik sorununa çözüm üretmeli----

OECD: Güney Afrika ekonomisi verimsizlik sorununa çözüm üretmeli

OECD: Güney Afrika ekonomisi verimsizlik sorununa çözüm üretmeli
26 Ağustos 2022 - 00:06 www.finansgundem.com

OECD, Güney Afrika Cumhuriyeti ekonomisinde her geçen yıl büyüyen üretkenlik ve verimlilik sorunlarının, ülkenin sosyal ve ekonomik anlamda sahip olduğu kazanımları kaybetmesine neden olabileceği konusunda uyardı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) 25 Ağustos'ta yayımladığı ülke raporunda, Güney Afrika'da üretkenlik ve verimlilik sorunlarının üstesinden gelerek büyümeyi yakalamak için hükümetin vergi reformu, özelleştirme ve altyapı yatırımları gibi birtakım önlemlere başvurması gerektiği vurgulandı.

Rapora göre, geçen yıl yüzde 5 seviyesine yaklaşmasına rağmen bu yıl yüzde 1,8 seviyelerine gerileyen ekonomik büyümenin, gelecek yıl yüzde 1,3 seviyesine kadar düşmesi bekleniyor.

Güney Afrika'nın tekrardan pozitif ivmeyi yakalaması için öncelikle vergi gelirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekilen raporda, ülke çapında yaşanan elektrik üretim ve dağıtım problemine de acil çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin kıtadaki en önemli ticari ortaklarından biri

Güçlü finansal yapısı, zengin sermayedarları, köklü akademik kurumları, doğal kaynakları, gelişmiş alt ve üst yapısı ve istikrarlı demokrasisiyle Sahra Altı Afrika'da bölgesel bir güç konumunda bulunan Güney Afrika, Türkiye'nin kıtadaki en önemli ticari ortaklarından.

Türkiye'nin ülkeyle 2 milyar dolar seviyesinde ticaret hacmine sahip.

OECD Bölgesi'nde enflasyon 34 yılın zirvesinde

 

OECD Bölgesi'nde işsizlik oranı değişmedi

 

OECD bölgesinde enflasyon %9,6'ya ulaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)