BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD: Euro Bölgesi krizle dip dibe----

OECD: Euro Bölgesi krizle dip dibe

OECD: Euro Bölgesi krizle dip dibe
10 Eylül 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

OECD, Euro Bölgesi'nin Kovid-19 salgınının yol açtığı krize güçlü şekilde yanıt verdiğini ve krizin ardından hızlı bir toparlanmanın geldiğini belirtmekle birlikte risklerin devam ettiği uyarısında bulundu.

OECD bugün yayınladığı 2AB ve Euro Bölgesi Ekonomik Anketler" raporunda 2020 yılında Kovid-19 salgınını etkisi ile Euro Bölgesi'nin tarihinin en kötü resesyonunu yaşadığını hatırlattı.

Yaşanan bu en kötü resesyondan toparlanmanın güçlenmekte olduğunu, bununla birlikte pandeminin kalıcı ekonomik sonuçları olabileceğini belirten OECD, "Mali destek erken bir şekilde geri çekilmemeli" dedi.

Para politikası desteğinin de enflasyon ECB'nin hedefine güçlü şekilde yaklaşana kadar devam etmesi gerektiğini belirtirken, ECB'nin para politikası çerçevesinde yaptığı revizyonun toparlanmaya yardımcı olacağını savundu.

AB'nin mali kurallarında gelişimin de mali çerçevenin iyileştirilmesine odaklanması gerektiğini belirten OECD, "Krizle ilişkili yeni mali araçlar çabuk şekilde uygulamaya konmalı ve yapılacak değerlendirmeler parasal birliğin tamamlanması tartışmalarını beslemeli" dedi.

Güçlü işgücü piyasalarının ekonomik toparlanmaya yardım edeceğini belirten OECD, sermaye için otak pazarı güçlendirmenin finansal ayrışma riskini azaltacağını vurguladı.

OECD, daha dayanıklı işgücü piyasalarının ekonominin şokları emme ve toparlanmayı hızlandırma kapasitesinin artıracağını da belirtti.

Pimco: ECB para politikası uzun süre gevşek kalacak

ECB faiz oranlarını değiştirmedi

İşsizlik sigortası fonunda dev para birikti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)