BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD enflasyonist baskıların azalmasını bekliyor----

OECD enflasyonist baskıların azalmasını bekliyor

OECD enflasyonist baskıların azalmasını bekliyor
01 Şubat 2022 - 10:17 www.finansgundem.com

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, enflasyonda küresel çaptaki yüksek seyrin gelecek 1-2 senede yavaşlayacağını belirtti

Cormann Merkez Bankalarının faiz artırımları ve pandemi kaynaklı arz zinciri sıkıntılarının azalmasıyla enflasyonun da küresel çapta yavaşlayacağını söyledi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, bir video konferansta konuşan Cormann "12 - 18 aylık dönemde enflasyonist baskıların azalacağına inanıyoruz. Para politikalarıyla yanıt verilecek, kriz dönemindeki mali teşvikler kademeli olarak azalacak ancak dahası küresel talep ve arz denkleminde yeniden dengelenme olacak" ifadelerini kullandı.

Cormann hızla yayılan omikron varyantının büyüme üzerinde etkisi olacağını ancak küresel ekonominin bununla mücadele etmek için iyi bir konuma geldiğini belirtti. Cormann "Dünya ekonomisi pandeminin ilk dönemine kıyasla çok daha iyi durumda. Stagflasyon senaryosu beklemiyoruz" diye konuştu.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Barkin: Faiz artışlarının hızı enflasyona bağlı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)