BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüdü----

OECD bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüdü

OECD bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüdü
18 Kasım 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bölgesinde, bu yılın üçüncü çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 genişleyerek, ilk kez Kovid-19 öncesi seviyesinin üzerine çıktı.

OECD'nin yılın üçüncü çeyrek büyüme verileri açıklandı. Buna göre, OECD bölgesinde bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,7 olarak gerçekleşen büyüme, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 olarak gerçekleşti.

OECD bölgesinde GSYH, ikinci çeyreğe göre daha yavaş genişlemesine rağmen, 2021'in üçüncü çeyreğinde ilk kez Kovid-19 öncesi seviyesinin üzerine çıktı. Bunda OECD bölgesinde, ABD, Güney Kore, İsrail ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen güçlü performansın etkisi oldu.

Geçici veriler baz alınarak yapılan hesaplamada, büyük ekonomilerden Japonya’da aynı dönemde büyüme yüzde 0,4'ten yüzde eksi 0,8’e gerileyerek önemli bir düşüş kaydetti.

Bu yılın ikinci çeyreğine kıyasla üçüncü çeyrekte büyüme oranı ABD'de yüzde 1,6’dan 0,5’e, Almanya'da yüzde 1,9'dan 1,8'e inerken, Fransa’da ise yüzde 1,3'ten 3'e yükseldi.

İtalya’da yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,7 olan büyüme, üçüncü çeyrekte yüzde 2,6'ya düşerken, Kanada’da ise büyüme yüzde 0,3’ten yüzde 0,5’e yükseldi.

Söz konusu dönemde Avrupa Birliği’nde (AB) büyüme yüzde 2’den yüzde 2,1'e ve Avro Bölgesi'nde yüzde 2,1’den yüzde 2,2’ye yükseldi.

AB, OECD üyesi olmayan ülkelere atık ihracatını kısıtlayabilir

 

OECD Bölgesi Öncü göstergeler endeksi değişmedi

 

OECD Bölgesi'nde işsizlik oranı geriledi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)