BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖdüllü bankacı dümene geçti----

Ödüllü bankacı dümene geçti

Ödüllü bankacı dümene geçti
26 Mart 2014 - 16:07 www.finansgundem.com

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Şekerbank Genel Müdürü olarak atandı

Şekerbank'ta Genel Müdür değişikliği yapıldı. Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlük görevini yürüten Meriç Uluşahin 31 Mart 2014 tarihi itibarıyla emekli olarak görevinden ayrıldı. Uluşahin'den boşalacak olan Genel Müdürlük görevine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun onayına bağlı olarak, halen Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Halit Haydar Yıldız'ın atanmasına karar verildi.

2008 yılından bu yana Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Halit Haydar Yıldız, artık genel müdür olarak görev yapacak. Finans Gündem olarak Yıldız’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Halit Yıldız kimdir?

1960 doğumlu olan Yıldız, 1984 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Yıldız, profesyonel iş yaşamına 1987 yılında İktisat Bankası’nda uzman olarak başladı. Aynı yıl Pamukbank’a transfer oldu. Pamukbank’ta mali kontrol bölümünde uzman olarak çalışan Yıldız, 1991 yılında kurumsal ve ticari krediler, 1999-2003 yılları arasında da perakende krediler ve operasyon bölüm yöneticiliği yaptı. Yıldız, Pamukbank’ta çalıştığı sürece iki tane bankacılık ödülü aldı.

Ödüllü bankacı

2000 yılında Pamukbank tarafından geliştirilen Girişimci Bankacılık Krediler Modülü, Mc Kensey ile Geleceğin Bankacılığı projesinde, global en iyi uygulama, olarak değerlendirildi. Ayrıca Ahmet Dallı Bankacılık Ödülleri kapsamında 2002 yılında en iyi ikincilik ödülü aldı. 2004 yılında Perakende Kredilerden Sorumlu Bölüm Başkanı olarak Akbank’a katılan Yıldız, Akbank’a da üç tane bankacılık ödülü kazandırdı. 2003 yılında Ahmet Dallı ödülünü kazanan Yıldız, Akbank tarafından çıkarılan Cep Kredi, Web Kredi projesinin ekip liderliğini yaptı. Bu proje de Akbank’a ödül getirdi. Yıldız, daha sonra da ’kredi makinesi’ ile de Akbank’a ödül kazandıran ekibin liderliğini yaptı. 2007’nin temmuz ayında Akbank’ta genel müdür yardımcılığına terfi etmişti.

6 yıldır Şekerbank’lı

Şubat 2009 tarihinde Şekerbank ailesine katılan Halit Haydar Yıldız, önce Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı iken daha sonra görev ve sorumluluklarını genişletilmiş Bireysel Bankacılık da Yıldız’a bağlanmıştı.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal EFE27 Mart 2014 21:39

    Bankacılık geçmişinin başarılar ile dolu olduğuna bizzat tanık olduğum Sn. Halit Yıldız'ı kutluyor, yeni görevinde de başarılarının devam edeceğine yürekten inanıyorum.

  • cumhur ulug27 Mart 2014 12:12

    Bir Pamukbank li olarak Halit bey kardeşimi kutluyor, yanaklarından opuyorum.Sevgilerimle

  • Canan Yildiz27 Mart 2014 11:53

    Helal olsun sana. Artık Şekerbank'ı kimse tutatamaz.

  • Ali Kemal27 Mart 2014 11:02

    Halit bey'in Şekerbank'ta devraldığı bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağına Bankayı ve grubu tanıyan herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Halit bey'in başarılarının devamını diliyorum.

  • mesut ugur27 Mart 2014 09:51

    maşallah!hayırlı olsun!sıhhat ,afiyet ve muvaffakiyetler dilerim..Allahu Teala yardımcısı olsun..selam ve sevgilerimle.mesut ugur-başkan-