BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinODTÜ'de öğrencinin fendi Rektörlüğü yendi----

ODTÜ'de öğrencinin fendi Rektörlüğü yendi

ODTÜ'de öğrencinin fendi Rektörlüğü yendi
16 Nisan 2014 - 11:40 www.finansgundem.com

Rektörlüğün, “Şenlik yapılmayacak” kararı ile ayağa kalkan ODTÜ öğrencilerinin 6 günlük oturma eylemi sonuç verdi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde bir süredir öğrenciler ve Rektörlük arasında yaşanan ‘şenlik krizi’, yönetimin geri adım atması üzerine tatlıya bağlandı. Şenliğin organizasyonunu gerçekleştiren ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun (UGT) Başkanı Deniz Çoşguner,  “Rektörlük geri adım attı. Masrafların bir kısmını üstlenecek ve 7-10 Mayıs tarihlerinde şenliği yapacağız” dedi.

Bahar Şenliği geleneğini 28 yıl önce başlatan ODTÜ’de, Rektörlük, son yıllarda aktivitelerin kültür sanattan çok tüketime yöneldiği, yiyecek stantlarının sağlıksız olduğu, kampüse kontrolsüz girişlerin gerçekleştiği iddialarıyla şenliğin bu yıl yapılmamasını istemişti. Öğrenciler ise Rektörlüğün ileri sürdüğü gerekçelerin doğru olmadığını savunarak şenlik için eyleme başlamıştı. Hürriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, yönetim ile öğrenciler arasındaki görüşmeler sonuç verdi ve şenliğin 7-10 Mayıs tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

7 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Şenliğin üzerinde baskı uygulandığını hissettikleri için eylem yaptıklarını belirten ODTÜ UGT Başkanı Deniz Coşkuner, “Şenliği gerçekleştirebilmek için 6 gün boyunca ODTÜ Rektörlüğü önünde oturma eylemi yaptık. 6 günün sonunda Rektör Ahmet Acar, konuşmak üzere öğrencilerin yanına indi. Burada da uzlaşı sağlanamaması üzerine eyleme, kampüsteki tüm öğrenci grupları destek verdi. Bunun üzerine Rektörlük, şenlikte sahne ve ses sistemi gibi bir takım masrafları karşılamayı kabul etti. Bunun karşılığında da şenlik boyunca kurulan yemek stantlarının sayısının azaltılması istendi. Biz de diğer öğrenci grupları ile birlikte bunu kabul ettik. Bu karar gereği bütçemizde sıkıntı yaşayacak olsak da 7-10 Mayıs tarihleri arasında şenliğimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)