BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemODTÜ'de çözüm 'yolu' bulundu----

ODTÜ'de çözüm 'yolu' bulundu

ODTÜ'de çözüm 'yolu' bulundu
18 Eylül 2013 - 14:26 www.finansgundem.com

ODTÜ'de öğrencilerin direnişi sonuç verdi; bakanlık rektörlüğün önerisini kabul etti. Peki 100 milyon liralık ekstra maliyeti kim üstlenecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ODTÜ için hazırlanan 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı tekliflerinin rektörlüğün 3 Mayıs tarihli yazısıyla bakanlığa iletildiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, ODTÜ planlarının, rektörlüğün teklif ettiği haliyle bir iki gün içinde onaylanacağını belirtti.
ODTÜ arazisinin toplamının 4 bin hektar olduğunu belirten Bayraktar, Anadolu Bulvarı'nın devamı olan yolun 4 bin hektarlık ODTÜ arazisinin yüzde 1'ini bile kapsamadığına işaret etti.
Bayraktar, "Bu yol, en az zarar verecek şekilde sınırdan geçiyor. Buradaki ağaçlar da taşınacak, yeniden dikim yapılacak" dedi.
‘BÜTÜN KARARLAR ALINDI’
Plana ilgili tüm kurumların olumlu görüş verdiğini ifade eden Bayraktar, "Kurul kararının, Tabiat Varlıkları Komisyonu kararının olmadığı gibi eleştiriler yapılıyor. Oysa bütün hepsi alındı" diye konuştu.
TÜNEL GEÇECEK
ODTÜ'nün kampüste teknokent, kolej gibi çok sayıda inşaat yaptığına işaret eden Bayraktar, bu alanların da planda yer alacağını kaydetti. Tünel geçişinin onaylanacağını dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:
"Bilkent tarafından başlayıp, doğu batı hattında geçiş yapılacak. Planda, burası ODTÜ kampüsünü tam ikiye bölüyor gibi görünüyor. Bunu rektörlüğün isteği doğrultusunda tünel olarak koyuyoruz. Geçiş yeraltından olacak. Kampüsü hiçbir şekilde bozmayacak, hiçbir şekilde ağaç dokusuna vs zarar vermeyecek. Bu çok maliyetli, yaklaşık 100 milyon. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ kampüsü korunsun diye böyle bir fedakarlığa giriyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)