BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖdenmeyen kredi borçlarında rekor artış----

Ödenmeyen kredi borçlarında rekor artış

Ödenmeyen kredi borçlarında rekor artış
17 Haziran 2020 - 10:30 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle gelirleri daralan Rusya halkının, ödenemeyen kredi borç miktarı, yeni yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 11 artış kaydetti.

Korona virüs salgını Rusya halkının borç ödeme disiplini bozdu. Vadesi geçmiş kredi kartı borçları yılın ilk 5 aylık döneminde yüzde 11 arttı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde artış oranı sadece yüzde 0,1 olmuştu.

Profesyonel Tahsilat Acenteleri Birliği (NAPKA) ve Kredi Geçmişi Bürosu Ekvifaks verilerine göre, vadesi geçen borçların tutarı yıl başında 125,2 milyar ruble iken, Mayıs sonunda 139 milyar rubleye, yani yaklaşık 2 milyar dolara yükseldi.

NAPKA yetkilisi Elman Mehtiyev, söz konusu artışın temel sebebinin halkın gelirlerindeki düşüş olduğunu söyledi. Buna göre, durumla başa çıkamayan kart kullanıcıları borçlarını ödemeyi bıraktı.

Ekvifaks'tan Oleg Laputkin ise normal kredilerden farklı olarak kredi kartlarında "borç çevirmenin" çok daha zor olduğuna dikkat çekerek, kredi kartı borçlarındaki toparlanmanın en erken yıl sonunda mümkün olabileceği görüşünü paylaşıyor.

Rus hükümeti, gelirinin yüzde 30'dan fazla azaldığını ispatlayabilecek durumdaki kredi kartı kullanıcılarının 6 aylık borç ertelemesi için bankalara başvurabileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)