BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme uygulamaları kullanıcılarının alması gereken 6 önlem----

Ödeme uygulamaları kullanıcılarının alması gereken 6 önlem

Ödeme uygulamaları kullanıcılarının alması gereken 6 önlem
10 Ağustos 2021 - 14:40 www.finansgundem.com

Ödeme uygulamalarını kullanarak para transferi yaparken kendinizi ve paranızı korumanız için 6 ipucu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ödeme uygulamalarını kullanmak günlük hayatın bir parçası haline geliyor. Bu mobil uygulamaları bir arkadaşınıza ya da aile bireyine para göndermek için ya da küçük bir şirkete ürün ve hizmetleri için ödeme yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Mobil ödeme uygulamaları birçok durumda hızlı ödeme yapmak için kolay bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Motley Fool’un haberine göre bununla birlikte üzerinizde nakit taşımak konusunda da sıkıntı yaşamak zorunda kalmıyorsunuz. Ancak mobil ödeme kullanıcılarının bu uygulamaları kullanırken dikkatli olması gerekiyor. Aksi takdirde kullanıcılar dolandırıcılık mağduru olabilir ve paraları tehlike altında kalabilir. Bu ipuçları, mobil ödeme uygulamalarını kullanırken güvenliği sağlayacak.

1. Yalnızca tanınmış ödeme uygulamalarını kullanın

Oldukça yeni ya da genellikle kullanılmayan ve adı bilinmeyen bir mobil ödeme uygulamasını kullanacaksanız, paranız risk altında. Hangi uygulamaların popüler olduğunu bilmeyenler kısa bir internet araştırmasıyla sağlıklı sonuçlara ulaşabilir.

2. Yalnızca bildiğiniz ve güvendiğiniz insanlara para gönderin

Para göndermek için bir mobil ödeme uygulaması kullanıyorsanız, para gönderdiğiniz kişinin bildiğiniz ve güvendiğiniz biri olmasına özen gösterin.

Bir yabancıya para gönderdiğiniz takdirde, ödemesini yaptığınız ürün ve hizmetleri alamayabilirsiniz. Birçok dolandırıcı ödemeleri ürün tesliminden önce istiyor ve daha sonra teslimat gerçekleşmiyor. Yalnızca tanıdığınız insanlara para gönderip, para almak için bu uygulamaları kullanın. Eğer daha önce tanışmadığınız birine para gönderecekseniz havale gibi geleneksel ödeme metodlarını tercih edin.

3. Hesaplarınızı koruyun

Ödeme uygulamalarını kullanırken, hesaplarınızın güvende olduğundan emin olun. Bunu güçlü ve tahmin edilmesi zor şifreler oluşturarak başarabilirsiniz. Diğer mobil uygulamalarda kullandıklarınızla aynı şifreyi kullandığınız ya da kolay tahmin edilebilir bir şifre seçtiğiniz takdirde dolandırıcıların hesabınıza erişmesi kolaylaşır. Güçlü bir şifre ise kişisel bilgilerinizin ve paranızın güvende olmasını sağlar.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre güçlü şifreler büyük harf ve küçük harf, özel karakterler ve sayılardan oluşur. Ödeme uygulamaları aynı zamanda PIN kodu ve parmak izi tanımlama imkanı da tanıyabilir. Bunu yapmak, hesabınıza ekstra güvenlik sağlar.

4. Tüm ödeme detaylarını doğrulayın

Bir kişiye para göndermeden önce tüm ödeme detaylarını kontrol edin. E-mail adresi, telefon numarası ya da kullanıcı adı gibi bilgileri ve gönderdiğiniz para miktarını doğrulayın. Bu şekilde maliyeti yüksek bir hata yapmaktan kaçınabilir ve gönderdiğiniz parayı kaybetmekten kurtulabilirsiniz.

Birçok ödeme uygulaması bir kez gönderdikten sonra bir ödemeyi iptal etme izni vermiyor. Bu tür bir hatayı düzeltmenin tek yolu parayı alan kişinin, geri göndermesi. Bu da bir yabancıya yanlışlıkla para gönderdiğiniz ve paranızı geri göndermedikleri takdirde, paranızı kaybedeceğiniz anlamına geliyor. Tüm ödeme bilgilerini doğrulamak bu hatadan kaçınmanızı sağlayacak.

5. Dolandırıcılık linklerine dikkat edin

Uygulamalar aracılığıyla ödeme yaparken her zaman ödemeyi yapmak için uygulamanın içinde bulunun. E-mail ve mesajla gönderilen ödeme uygulaması linklerine tıklamayın. Dolandırıcılar bir link göndererek ödeme talep edebiliyor. Bu linkler normal görünebilse de kişisel ve finansal bilgilerinizi çalıyor ve hesabınıza erişim sağlayabiliyorlar. Bu linklere tıklamaktan kaçınarak, dolandırıcılık mağduru olmaktan kurtulabilirsiniz.

6. Hesap geçmişini düzenli olarak gözden geçirin

Banka ve kredi kartı bakiyelerinizi ve hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmek oldukça akıllıca. Mobil ödeme uygulamalarını kullanırken de, bilginiz dışında bir ödemenin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için, düzenli olarak hesabınızı kontrol edin.

Birçok kişi hesap geçmişlerini dikkatli bir şekilde takip etmiyor. Bu da tanımlanamayan ödeme ve para çekme hareketinin gözden kaçmasına neden oluyor. Birçok ödeme uygulamasının güvenlik ve gizlilik için bazı özellikleri var. Ancak yine de güvenlik için ekstra önlem almak gerekiyor.

Dünyanın en büyük sinema zinciri, Bitcoin ile ödeme kabul edecek

 

Faizde yıl sonu beklentisi yükseldi

 

Yellen: Kripto düzenlemesi vergileri netleştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)