BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme sistemlerinde İtalya-Yunanistan işbirliği----

Ödeme sistemlerinde İtalya-Yunanistan işbirliği

Ödeme sistemlerinde İtalya-Yunanistan işbirliği
04 Ağustos 2021 - 12:54 www.finansgundem.com

İtalya merkezli fintek şirketi Nexi, Yunan bankası Alpha Bank’in satın alma işletmesinin çoğunluk hissesini satın alıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalyan ödeme yöntemleri şirketi Nexi, Yunan bankası Alpha Bank’ın ticari satın alma işletmesinin %51’ini satın almak için mutabakat anlaşmasını imzaladı.

Finextra’nın haberine göre anlaşmanın mutabakat metninde toplam satın alma değeri olan 307 milyon euro’luk işletme tutarına istinaden Nexi’nin satın aldığı hisseler için 157 milyon euro ödeme yapacağı belirtiliyor. Buna ek olarak Alpha Bank operasyonların ilk dört yılında belirli bir hedefe ulaşılması halinde 30,6 milyon euro’ya koşullu ek ödeme hakkına sahip olacak.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, Yunan işletmesi yeni bir ortak girişim operasyonuna dönüşecek. Buna göre Alpha Bank yeni şirketin satın alma hizmetlerinin hususi distribütörü olacak ve müşteri yönlendirme ücreti alacak. Nexi ortak girişimi güçlendirmesi ve 2022 mali yılında şirketin brüt hasılatını 93 milyon euroya ve favök rakamlarını da 18 milyon euroya taşıması bekleniyor.

Anlaşma, Nexi'yi Yunan piyasalarındaki en büyük üç satın alım yapan şirketlerin arasına sokacak. Nexi CEO’su Paolo Bertoluzzo konuyla ilgili açıklamasında, “Dijital ödemeleri tüm sisteme fayda sağlayan günlük bir deneyim haline getirmek amacıyla vatandaşlara, ticaretle ilgilenenlere ve kamu yönetimi alanına yenilikçi ve teknolojik açıdan gelişmiş çözüm ve hizmetler sunacağız. Bu anlaşma, yüksek büyüme potansiyeline sahip pazarlardaki seçici yatırım stratejimiz doğrultusunda, son derece rekabetçi ve hızla konsolide olan bir pazarda değer yaratma hedefimize doğru atılmış bir adımı temsil etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Rus banka için müşteri aranıyor

 

FAST'te limit 2 bin TL'ye çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)