BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖdeme sistemlerinde büyük değişim bekleniyor ----

Ödeme sistemlerinde büyük değişim bekleniyor

Ödeme sistemlerinde büyük değişim bekleniyor
17 Şubat 2020 - 12:36 www.finansgundem.com

AB'de Ödeme Hizmetleri Kanunu'nun yeniden yapılandırılmasıyla birlikte Visa, Mastercard gibi şirketler yatırımlarını hızlandırdı. Ödeme yöntemlerini keskin değişiklikler bekliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği’nde Ödeme Hizmetleri Kanunu’nun (PSD1) ilki büyük oranda başarısız olmuştu. AB içtihatları gereğince beş sene sonrasında tekrar görüşülen kanun (PSD2) daha yenilikçi yapısıyla büyük şirketlerin iştahlarını kabartmış durumda. Forbes'in haberine göre bu durum, ödeme sistemi  sektörünün büyüklerinin yatırımlarını hızlandırmasına neden oldu.

2020 yılı finansal teknolojiler için önemli haberlerle başladı. Visa ödeme yöntemleri şirketi Plaid’e 5.3 milyar dolarlık ses getiren bir yatırım yaptı. Visa geçen senenin son günlerinde Interswitch hisselerini alarak şirketin değerini 1 milyar dolara getirmişti. Ödeme yöntemi teknolojilerine yatırım yapan tek şirket Visa değil. Mastercard gerçek zamanlı ödeme şirketi Nets’i 3.19 milyar dolarla satın aldı. Stripe’ın değeri finans sektöründe 250 milyon dolar yükseldi. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Açık bankacılığı mümkün kılan bu PSD2 sayesinde ortalama tüketici pek fark etmese de para akışındaki hız artıyor ve ödeme sistemlerinin hareket alanını arttırarak daha hızlı çalışmasına ortam sağlıyor. Kart şirketlerine hesaplara direkt giriş imkânı sağlayan yeni kanunla beraber komisyon ödemeleri bypass edilebilecek. Bunun gerçekleşebilmesi için müşterinin izni gerekiyor. Gelecekte büyük ihtimalle mobil uygulamalar yoluyla sağlanacak izinlerle müşteri hesaplarından direkt nakit akışı sağlanabilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)