BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme sektöründe dönüşüme yön veren 3 trend----

Ödeme sektöründe dönüşüme yön veren 3 trend

Ödeme sektöründe dönüşüme yön veren 3 trend
10 Şubat 2022 - 17:32 www.finansgundem.com

Ödeme sektörü 2021 yılını oldukça hareketli geçirdi. Geçtiğimiz yıl ödeme şirketleri devasa miktarlarda yatırım alırken, şirket birleşme ve satın alımlarında da yükseliş görüldü. 2022 yılında ise dönüşüme öncülük edecek 3 trend var.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılında ödeme sektöründe yer alan şirketler 40’ın üzerinde fonlama turunda 100 milyon ve üzeri yatırım çekti. Tüm dünyada ödeme alnında 150’nin üzerinde şirket birleşmesi ve satın alımı gerçekleşti. Şirket alımlarının toplamı 47 milyar dolara ulaştı. Buna ek olarak ödeme şirketleri 2021 yılında rekor halka arzlar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl halka arzını gerçekleştiren ödeme şirketleri arasında Marqeta, Affirm, DLocal, Paysafe, Toast, Nuvei, Paymentus, Flywire, Billtrust, Wise ve Remity yer aldı. 2022’de de ödeme sektöründe dönüşüm devam edecek. İşte 2022’nin üç büyük ödeme trendi.

1. Ödeme altyapılarına yatırımlar artıyor

Pandemiden edinilen kilit derslerden bir tanesi de ödeme altyapılarında modernleşmeye odaklanılması gerektiği. 2022 yılında işletmeler artan e-ticaret hacmine yetişebilmek için, şirketler de altyapılara odaklanacak. Aynı zamanda temassız ödemeler gibi yeni müşteri talepleri de değişimde etkili olacak. Ödeme altyapılarına yönelik ilgideki artış, 2021’de yapılan anket çalışmalarında da öne çıktı. Forbes’un haberine göre katılımcıların %37’si işletmelerinin gelecek 12 ayda ödeme konusunda yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Şirketlerin odak noktası küçük gelişmelerden ziyade daha stratejik ve uzun vadeli ödeme modernizasyonu çabaları olacak. Çok uluslu işletmeler, satışlarının %50’den fazlası internet üzerinden olanlar ve yıllık satışları 500 milyon doların üzerinde olanlar için ödeme partneri seçiminde teknoloji platformunun kalitesi oldukça önemli.

2. Kripto paralar ödeme sektörüne sızıyor

Ödeme sektörü 2021 yılında kripto paralara yakınlaşmaya başladı. Yıl boyunca PayPal Curv’ü, Nuvei ise Simplex’i satın aldı ve bu yeni işbirlikleri, sunulan yeni kripto para özellikleri ve dikkat çeken fonlama turları 2022’de de devam edebilir.

Anlamlı bir trend oluşuyor ve ödeme şirketleri, bu trendin gerisinde kalmak istemiyor. 2022 yılında kripto paralar ödeme sektöründe gözden kaçmayacak bir tema olacak. Girişim birimlerine sahip ödeme şirketleri, kripto para alanına daha yüksek miktarda sermaye aktarırken, alandaki şirketler donanımlı çalışan sayısını artırmaya odaklanacak. Alışverişlerde kripto para kullanımı henüz yaygın olasa da, tüketicilerin artan ilgisi satıcıların da kripto paralara daha ılımlı yaklaşmasını sağlayabilir.

Örneğin finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Airbnb CEO’su Brian Chesky, yakın zamanda gerçekleştirilen bir ankette tüketicilerin en büyük taleplerinden birinin kripto para ödemeleri olduğunu söyledi. Buna ek olarak kart ağları da kripto hamlelerine başladı. Visa geçtiğimiz çeyrekte 2,5 milyar dolarlık kripto para işlemlerinin gerçekleşmesini sağladı. 2022’de kripto para ödüllü kartlar da gündemde olacak.

3. Hizmet olarak yazılım (SaaS) platformlarında fırsat yükseliyor

Ödeme sektörünün önündeki fırsatlar giderek artıyor. Shopify ve Mindbody gibi büyük SaaS platformları şimdi finansal hizmetler alanında da faaliyet gösteriyor. Şirketler yazılımlarına ödeme işlemlerini de dahil ederek üç kilit hedefi gerçekleştiriyor: Artırılmış kullanıcı deneyimi, ürün tercih edilirliği ve gelir büyümesi. Bazı şirketler satıcılara ek olarak krediler ve ödeme kartları gibi finansal ürünler de sunuyor.

Bu trend de 2022 yılında hız kazanacak. SaaS platformları şimdiden küçük ve orta ölçekli şirketler için anlamlı bir müşteri kazanma kanalı. Bu tür platformlar gelecekte daha da sık kullanılmaya başlayacak. Ödeme şirketlerinin de SaaS platformlarıyla ödemeler ve çeşitli finansal hizmetler konusunda işbirlikleri kurması bekleniyor.

Elon Musk, ırkçılık ve taciz davasıyla karşı karşıya

 

Yatırımcıların gözü kripto paraları etkileyebilecek üç kritik gelişmede

 

Metaverse devriminde liderliği hedefleyen fintek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)