BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖdeme devi bankacılığa başlıyor----

Ödeme devi bankacılığa başlıyor

Ödeme devi bankacılığa başlıyor
02 Mart 2021 - 18:00 www.finansgundem.com

Dev ödeme şirketi Square bankacılık operasyonlarına başlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin finansal hizmetler şirketi Square, Square Financial Services adını verdiği biriminin bankacılık operasyonlarına başladığını duyurdu. Ödeme şirketi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Utah Finansal Kurumlar Departmanı’ndaki (DFI) onay sürecini tamamladı.

Square Financial Services, Square’in bağımsız olarak faaliyet gösteren bir yan kuruluşu olacak ve operasyonlarını Utah merkezli yürütecek. Şirketin birincil amacı ise şirketlere kredi ve mevduat ürünleri sunmak olacak. Kurulan yeni banka, tüm ABD’de Square kullanan satıcılara hizmet veren birincil kurum olacak.

Square’in Finans Direktörü ve Square Financial Services’ın Yönetim Kurulu Başkanı Amrita Ahuja, “kurumumuza bankacılık faaliyetlerini dahil etmek bize daha hızlı hareket etme imkanı tanıyacak. Bu ise Square ve müşterilerine, bankacılık hizmetlerine erişemeyenlere hizmet verirken fayda sağlayacak” dedi.

Açıklamasının devamında, “FDIC ve DFI’ye bu hedefe ulaşmamıza imkan tanıdıkları için teşekkür ediyor ve küçük işletmeler için bu kritik dönemde, finansal hizmetler alanında genişlemeye devam etmeyi iple çekiyoruz” ifadesini kullandı.

Square Financial Services, Square’in bankacılık hizmetlerine erişim sağlayamayan bireylere ve şirketlere kredi ve bankacılık hizmetleri ulaştırmasına daha fazla imkan tanıyor. Square Capital’ın verdiği kredilerin %58’i kadınların kurduğu şirketlere gidiyor.

Bunun karşısında geleneksel kredilerin %17’si kadın kuruculu şirketlere veriliyor. Aynı zamanda Square’in sağladığı kredilerin %35’i de siyahilerin kurduğu şirketlere yöneliyor.

Kredi kartlarını yok edecek milyar dolarlık plan

 

Kripto paralar gündemin ilk sırasına yerleşiyor

 

BBVA’dan bankacılıkta yapay zeka adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)