BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOda başkanını Suriyeliler belirleyecek----

Oda başkanını Suriyeliler belirleyecek

Oda başkanını Suriyeliler belirleyecek
16 Ekim 2022 - 08:47 www.finansgundem.com

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak başkanlık seçimlerinde 2 isim yarışacak. 6600 üyeli odanın 852'sinin Suriyelilerden oluşması ve de kazananı belirleme yüzdeliğine sahip olmaları dikkat çekiyor

Hatay'da, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı seçimleri 5 Kasım'da yapılacak. Odaya kayıtlı 852 Suriyeli şirket var. 6 bin 600 üye sayılı odanın başkanlığı için mevcut başkan Hikmet Çinçin ve iş insanı Ali Kavak yarışacak. Buraya kadar her şey normal görünüyor ancak Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre asıl anormal durum; iki listeyle gidilecek olan seçimde, Suriyeli üyeler kritik sayıda. Öyle ki Suriyeli şirketler, kazanacak listeyi belirleyecek pozisyondalar.

Listeye etki edebilecek sayıdalar

İldeki Suriyeli nüfusa ilişkin açıklamalar yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ticaret odası seçimleri var. Bir tane adayın ‘İki tane Suriyeli vatandaşı listeme koyacağım' diye söylediğini biliyorum. Zaten seçimlere yavaş yavaş giriyorlar” demişti. Hatay Valisi Rahmi Doğan da il genelinde 429 bin 121 geçici koruma kapsamında kayıtlı Suriyeli yabancı bulunduğunu açıklamıştı.

Şirketlerin %13'ü Suriyeli

Kasım ayının ilk haftasında kurul gerçekleştirecek olan ATSO'ya kayıtlı 6.600 üye var. Bunların 852'sini Suriyeli şirketler oluşturuyor. Şirketlerin faaliyet alanları gıda ve tarımdan ithalat ve ihracata, nakliye ve oto kiralamaya kadar farklı alanlarda değişiyor. Şirketlerin aday listeler arasındaki dağılımı, 5 Kasım'da yapılacak olan seçim sonucunu belirleyecek.

İçişleri Bakanı Soylu, Suriyeli seçmen sayısını açıkladı

Bakanlar görüştü: Suriyelileri ülkelerine geri gönderiyorlar!

TikTok, Suriyeli çocuklara yapılan yardımlardan gelir sağlıyor!

Babacan'dan Suriyeliler için dönüş planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)