BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOcak ayında emeklinin yüzü gülecek----

Ocak ayında emeklinin yüzü gülecek

Ocak ayında emeklinin yüzü gülecek
20 Aralık 2015 - 08:45 www.finansgundem.com

Ocak ayı 11 milyon emekli için büyük önem kazandı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 4 ayrı şekilde zamdan yararlanacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak ayına az bir zaman kaldı. Emeklilerin maaşları Ocak ayında zamlanacak ve yeni aylıklar hesaplara yatacak. Ocak ayında yapılacak zamlardanhem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin tamamı yararlanacak. Temmuzayındaki seyyanen zamdan sadece bin liranın altında maaş alan emekliler faydalanmışlardı. Şimdi kalan tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de seyyanen zam yapılacak. Ayrıca Ocak ayı hem memur emeklileri hem de diğer emekliler için enflasyon farkının yatırıldığı ay olduğu için ekstra bir artış da söz konusu olacak. Ocak ayı ile birlikte 4 farklı artış söz konusu olacak: 

1- SEYYANEN ZAM: 

Temmuz ayında maaşları bin liranın altında olan 4 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına enflasyon farkından sonra 100 lira zam yapılmıştı. Maaşı bin lira ile, bin 100 lira arasında olanların ücretleri ise bin 100 liraya tamamlanmıştı. Ocak ayında bu emeklilerle birlikte tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine 100 lira daha zam yapılacak. Böylece daha önce alanlar için zam 200 liraya çıkacak. Yıllık zam miktarı ise 2.400 lira ile1.200 lira olacak. Bu konudaki yasal düzenleme Meclis Komisyonu'ndan geçti. 

2- ENFLASYON FARKI: 

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 100 liralık seyyanen artışın dışında enflasyon zammı da alacak. Temmuz ayı ile Ocak ayı arasındaki 6 ayda ortaya çıkan enflasyon miktarı ne kadar olursa emeklilerin maaşına yansıtılacak. Uzmanların hesaplamalarına göre bu artış yüzde 3'ün üzerinde olacak. Ocak ayında açıklanacak enflasyon oranıyla rakam da netlik kazanacak. 

3- KESİNTİ ZAMMI: 

Ocak ayında bir müjde de çalışmayla devam eden Bağ-Kurlulara gelecek. Kendi işini yapan Bağ- Kurlular emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederlerse maaşlarından kesinti yapılacak. Bu kesinti daha önce yüzde 15 idi. Bunu hükümet yüzde 10'a indirdi. Şimdi buyüzde 10'luk kesinti de tamamen kaldırılacak. Böylece Çalışan Bağ-Kur'luların maaşlarına yüzde 10'luk bir artış yansıyacak. 

4- TOPLU SÖZLEŞME ARTIŞI: 

Memur emeklileri ise daha önce seyyanen 100 liralık artıştan faydalanmışlardı. Bu seferOcak ayında toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 3'lük zammı maaşlarında görecekler. Memur emeklilerin maaşlarındaki artış bununla sınırlı kalmayacak. Oluşacak enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde olması bekleniyor. Yüzde 3'ün üzerinde çıkan her rakam da memur emeklilerine ve memurlara fark olarak yansıtılacak.

İŞÇİ DE SEVİNECEK

Ocak ayında sadece emekliler ve memurlar değil işçiler de sevinecek. Asgari ücret komisyonu son toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak. Asgari ücretin bin 300 liraolması kesin. Komisyonda ayrıca net asgari ücretin, ağır işlerde bin 599 lira, orta ağır işlerde bin 427 lira olması da gündeme geldi.
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli21 Aralık 2015 12:45

    verilecek olan yüz lirayı acaba nerede harcassak bitmez

  • AHMET20 Aralık 2015 16:04

    ALLAHTAN KORKUN AYNI HABERİ YAPANLAR BİN DEFA OLDU ALLAH SİZNDE EMEKLİLER GİBİ YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH EMEKLİ KIVRANIYOR SOKAĞA ÇIKAMIYOR YAZIK UTANIN YAPMAYIN ALLAHTAN KORKUN EMEKLİ MAHVI PERİŞAN

  • emin güney20 Aralık 2015 15:38

    bırakın bu palavra haberleri iktidar yalakaları!

  • Kandıra Kandıra yola devam20 Aralık 2015 14:34

    Emekli kısı uludagda yazı ise bodruma gider hayatını yaşar ye ye bitmez bu para Davutoğlu çooook buuuuuuyukkkkk baaaaaasssssskaaaannn yedi duvele duyuralim

  • huseyın20 Aralık 2015 12:53

    kardesım sankı acayıp bır zam var gıbı 100tl ve enf farkı hepsı bu 2000 sonrası ıntıbak yapılırsa o zaman denge olur.

  • baturayersin 20 Aralık 2015 10:26

    yukarda yazdığı gibi olmuyor her emekli 100 tele almıyor bunun dulu var yetimi var. bağkuru var sgk sı var emekli sandığı var insanları yanlış yönlendiriyorlar emekli deyince heres beklenti içine giriyor

  • KARTALY32320 Aralık 2015 09:50

    NE GÜZEL POLİTİKALAR DEĞİLMİ EMEKLİYE HEM ZAM HEM KONUT ÖDEMELERİNE ENTEKRELİ TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ