BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama'nın Esad planı basına sızdı----

Obama'nın Esad planı basına sızdı

Obama'nın Esad planı basına sızdı
06 Ocak 2016 - 18:35 www.finansgundem.com

ABD'nin Suriye'de bundan sonra izlenecek süreci anlatan belge medyaya sızdı. Buna göre Beşşar Esad'ın iktidarı Mart 2017'ye kadar sürecek.

Beşşar Esad mart 2017'ye kadar iktidarda kalacak. Bu öngörü Obama yönetimi tarafından Suriye krizine çözüm için hazırlanan bir belgede yeralıyor.

Associated Press'in ele geçirdiği belgede, Esad'ın Mart 2017'den önce yönetimi bırakmasını öngörülmüyor. Suriye'deki savaşı sona erdirecek sürecin adım adım ele alındığı belge, Kasım ayında Viyana'da yapılan müzakerelerle geçen ay BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen Suriye tasarısına dayanıyor.

Suriye krizinin çözüm sürecindeki engellere dikkat çekiliyor. Bu engellerden ilki İran ile Suudi Arabistan arasında artan gerilim olarak sıralanıyor.

Suriye krizinin çözümü için Şam ile muhalifler arasındaki müzakerelerin planladığı gibi bu ay gerçekleşmesi ve başarılı olması gerektiğine vurgu yapılıyor.

MAYIS'TA PARLAMENTO FESHEDİLİYOR
Belgeye göre Suriye'deki yeni siyasi süreç gelecek ay başlatılıyor. 18 aylık bir geçiş süreci öngörülüyor. Geçiş yönetiminin oluşturulmasının ardından Mayıs ayında parlamento feshedilirken, yeni anayasasının ocak 2017'de Suriye halkının onayına sunulması hedefleniyor.

SÜRECİN SONUNDA ESAD'IN GİDİŞİ GÜNDEME GELECEK
Bu sürecinin sonundaysa ABD'nin krizin başlıca sorumlusu olarak gördüğü Beşşar Esad'ın gidişi gündeme gelecek..

Belgede "Mart 2017'de Esad devlet başkanlığını, yakın çevresi de iktidarı bırakıyor" ifadesine yer veriliyor. Belgede Ağustos 2017'de devlet başkanlığı ve parlamento seçimleri yapılması planlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)