BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama'nın adayı resmen Yellen----

Obama'nın adayı resmen Yellen

Obama'nın adayı resmen Yellen
10 Ekim 2013 - 06:30 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, bir sonraki Fed başkanlığı için aday olarak Janet Yellen'ı gösterdi

ABD Başkanı Barack Obama, Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve Başkan Yardımcısı Janet Yellen ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek gelecek dönem Fed başkanı olarak Janet Yellen'ın adaylığını açıkladı.
"Bernanke ekonomiyi toparladı, Yellen liderliğini kanıtlamış biri"
İlk olarak dünyanın Fed'in liderliğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Obama, bu liderliği sağlayan ve başarıyla yerine getiren mevcut başkan Ben S. Bernanke'ye "olağanüstü çalışmaları" için teşekkür etti. Obama, Bernanke'nin yarattığı çözümlerle ekonomiyi toparlayarak, "Büyük Buhran" sonrası yaşanan en büyük resesyondan çıkışı sağladığını dile getirdi.
Fed Başkanını seçmenin ABD başkanlarının en zor kararlarından biri olduğunu belirten Obama, tüm dünyanın ABD Fed Başkanına baktığını ifade etti.
Obama, "ülkenin en başta gelen ekonomistlerinden biri" olarak tanımladığı Janet Yellen'ın ise liderliğini kanıtlamış bir isim olduğunu dile getirirken, kendisinin ekonomik toparlanmanın hızlanmasına büyük yardımları olduğunu söyleyerek sözü Janet Yellen'a bıraktı.,
"Hâlâ yapılacak çok şey var"
Janet Yellen ise Ben S. Bernanke'ye liderliği için teşekkür ederken, hâlâ yapılacak çok şey olduğunu dile getirdi. Güçlü ve istikrarlı bir finansal yapı oluşturmak istediklerini belirten Yellen, Fed'in bunu sağlamak ve ekonomiyi canlandırmak için güçlü araçlara sahip olduğunu söyledi.
Yellen son olarak Başkan Obama'ya, kendisine Fed'e hizmet etmeye devam etme şansı sunduğu için teşekkür etti.
İlk kadın başkan
2010 yılından bu yana Fed Başkan Yardımcısı olan, 67 yaşındaki Janet Yellen, Senato'nun onaylaması halinde 31 Ocak 2014'te başkanlığının süresi bitecek olan Ben S. Bernanke'nin yerini alacak ve Fed tarihinin ilk kadın başkanı olarak bir ilki gerçekleştirecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)