BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama'dan İncirlik Üssü talimatı----

Obama'dan İncirlik Üssü talimatı

Obama'dan İncirlik Üssü talimatı
30 Ekim 2015 - 19:56 www.finansgundem.com

Obama İncirlik Üssü'ne A-10S ve F-15S tipi uçaklar konuşlandırılması talimatını verdi.

ABD ordusunda Özel Kuvvetler'e mensup, 50'ye yakın asker, IŞİD'le mücadeleye destek için danışman olarak Suriye'nin kuzeyine gönderiliyor. ABD, IŞİD'e yönelik hava saldırılarına katılmak üzere İncirlik'e A-10 ve F-15 savaş uçakları konuşlandırma kararı da aldı.
 
ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le mücadeleyi yoğunlaştırmak için bir dizi karara imza attı. Obama onayladığı karara göre askeri danışmanlar ABD’nin özel harekat birliğine ait 50'ye yakın askeri danışman IŞİD ile savaşan gruplara yardım etmek ve onları eğitmek üzere Suriye’nin kuzeyine gönderilecek. ABD’nin şu anda Irak’ta Iraklı güvenlik güçlerini eğitmek ve ABD’nin tesislerini korumak için yaklaşık 3 bin 300 askeri bulunuyor. Ancak Washington yönetimi 4 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'ye ilk kez asker gönderiyor.

Obama ayrıca IŞİD'e yönelik hava saldırılarına katılmak üzere İncirik Hava Üssü'ne A-10 ve F-15 uçakları da konuşlandırılması kararını da onayladı.

Washington, Suriye'nin komşuları Lübnan ve Ürdün'deki IŞİD yapılanmaları ve liderliklerinin hedef alınması için bu ülkelerle askeri işbirliğini geliştirme kararı da aldı.

Obama'nın yeni IŞİD'le mücadele stratejisinde Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'e de Öze Kuvvetler'e mensup takviye danışmanların gönderilmesi de var. Takviye gücü, Mayıs ayında IŞİD'in eline geçen Ramadi kentinin geri alınması için planlanan operasyonlara destek verecek.

ABD Kongresi'nin Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Mac Thornberry ise Suriye'ye asker gönderme kararı için "Çok geç kalınmış bir karar" değerlendirmesini yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)