BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinObama'dan CEO'lara ayar----

Obama'dan CEO'lara ayar

Obama'dan CEO'lara ayar
04 Ağustos 2014 - 09:36 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerine şikayet etmemeleri konusunda uyardı

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'li CEO’ların ekonomik düzenlemelerden şikayet etmeyi bırakıp, daha büyük sosyal sorumluluk örnekleri sergilemesi gerektiğini söyledi. Obama, ABD'li şirketlerin kendi mali politikaları altında oldukça başarılı işler çıkardıklarını söyledi.

EN ŞİKAYET ETME HAKLARI ONLARDA

Ekonomist dergisine konuşan Obama, “Geçen dört, beş yılda olanlara bakarsanız, en az şikayet etme hakkı olanların üst düzey yöneticiler olduğunu görürsünüz” dedi. ABD’de özellikle iş dünyasının Cumhuriyetçi isimleri, Obama’yı iş dünyası karşıtı bir başkan olarak gösterip, ABD Başkanı’nın sağlık alanı düzenlemeleri ve ekonomik denetimlerine yönelik şikayetlerini sık sık dile getiriyor.

ŞİKAYET ONLARI İŞİ

ABD’de bazı iş gruplarının Obama’nın iklim değişikliğine karşı karbon salınımını azaltmayı hedeflediği yeni planlarına karşı lobi çalışmaları yapıldığı da biliniyor. Obama, “Bu şikayetleri yapan gruplara şüpheyle yaklaşılmalı. Onlar her zaman yeni bir düzenleme yapıldığında şikayet ederler. Bu onların işi” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)