BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama: YPG'nin ilerleyişi kaygı verici----

Obama: YPG'nin ilerleyişi kaygı verici

Obama: YPG'nin ilerleyişi kaygı verici
19 Şubat 2016 - 20:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen ABD Başkanı, rejim ve YPG'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getirdi

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak 17 Şubat'ta Ankara'da ve 18 Şubat'ta Diyarbakır'da meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarabya'da olduğu sırada gerçekleşen görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. 

TERÖRLE MÜCADELEDE DAYANIŞMA VURGUSU

Erdoğan-Obama görüşmesinde, Suriye’deki son gelişmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye iş birliğinin mevcut durumu ve geleceği ele alındı.

ABD Başkanı Obama, görüşmede, 17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısını ve 18 Şubat'ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıyı kınayarak, hayatını kaybeden askerler ve sivil vatandaşlar için taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerini iletti. 

ABD Başkanı Obama'ya saldırılar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da terörle mücadele konusunda müttefiklerin dayanışma içerisinde olmalarının önemine işaret etti. 

"YPG'nin ilerlemesi kaygı verici"

Suriye rejiminin ve YPG'nin son dönemde Suriye’nin kuzey-batısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getiren ABD Başkanı Obama, bölgede Türkiye ve ılımlı Suriye muhalefeti ile gerilimlere neden olan, DAEŞ’le ortak mücadele çabalarına da darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulundu. 

ABD Başkanı Obama, görüşme sırasında, ABD'nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye’nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Suriye'deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih'te varılan mutabakatı desteklediklerini vurguladı. 

İki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provokatif eylemlere derhal son vermeleri çağrısında bulundu. 

PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı iş birliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtti. 

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN 'YPG'YE SİLAH DESTEĞİ' AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin YPG'ye silah desteğinde bulunmadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle namazının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ABD'nin YPG'ye silah desteğinde bulunduğunu söylemişti. 

ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Biz YPG'ye hiçbir şekilde, hiçbir çeşit silah sağlamıyoruz ve ayrıca ABD'nin silahlarını YPG'nin PKK'ya ulaştırdığı iddialarını doğrulayacak bir kanıt da görmedik.'
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)