BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama: Trump krizi yönetemiyor----

Obama: Trump krizi yönetemiyor

Obama: Trump krizi yönetemiyor
10 Mayıs 2020 - 10:07 www.finansgundem.com

ABD eski başkanı Barack Obama, halefi Donald Trump’ın Kovid-19 salgınını yönetme biçimini, “tam anlamıyla bir kaotik felaket” olarak tanımladı.

ABD medyasının dün (Cumartesi) yer alan habere göre bu çarpıcı eleştiri, Cuma akşamı Obama’nın telekonferans yolu ile katıldığı yarım saat süren bir toplantıda gerçekleşti ve Yahoo News tarafından kayıt altına alınarak servis edildi.

Obama, iyi yöneticileri seçme ihtiyacı hakkında konuşurken sağlık krizini hatırlattı ve eski danışmanlarını Kasım ayı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Trump'a karşı eski başkan yardımcısı ve Demokrat aday Joe Biden'in kampanyasını desteklemeye çağırdı.

Eski Başkan Obama, “Yaklaşan seçimler her bakımdan çok önemli. Çünkü sadece bir kişi ya da siyasi bir partiyle karşı karşıya kalmayacağız.” dedi. Obama, gerçek düşmanın, “Amerikan yaşam tarzının” bir özelliği haline gelmesinden korkulan, “bencillik, tarafgirlik, ayrımcılık ve başkalarının görüşlerini düşmanca görmek” şeklindeki “sonu gelmez çekişmeler” olduğunu ifade etti.

Demokratlar arasında hala popüler bir isim olan Obama, Cumhuriyetçi zenginlerin pandeminin tehlikesi hakkındaki “uyarıları reddettiklerini” iddia etti.

Trump, kendisini eleştirenler tarafından, salgının tehlike boyutunu önemsizleştirmenin yanı sıra, ekonomik faaliyetlere devam etmek için tedbir almak ve aceleci davranmak arasında değişkenlik gösteren, çelişkili ve kafa karıştırıcı beyanatlar vermekle suçlanıyor.

ABD’nin ilk siyahi başkanı Barack Obama (2009-2017), önceki gün (Cuma) yaptığı konuşmada, Adalet Bakanı’nın, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında Rus bir diplomatla temaslarını gizlemeye çatıştığı hakkındaki iddianameyi tartışmalı bir biçimde geri çekmesi konusuna temas etti.

Obama, konuşmasında, “Daha önce, yönetimde yalancı şahitlikle suçlanan ve cezalandırılmaktan kurtulan bir örneğin bulunmadığına” dikkat çekti.

Obama, “Bu yolda ilerlerken, diğer ülkelerde görüldüğü gibi salgının ABD’de de hızlı bir biçimde yayılmasının mümkün olduğu” söyleyerek, salgının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

New York’ta ilk kez bir çocuk öldü

Beyaz Saray korona virüs ekibinin iki üyesi karantinada

Musk, açılmayan fabrikayı taşıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)