BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama planlı yürüyor----

Obama planlı yürüyor

Obama planlı yürüyor
18 Şubat 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Personel Şefi McDonough, Obama'nın 1.5 trilyon dolarlık harcama kesintisi planı olduğunu açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama'nın yardımcılarından Beyaz Saray Personel Şefi Denis McDonough, başkanın, Cumhuriyetçiler ile Amerikan savunmasını ve orta sınıfı için büyük önem taşıyan programlarını tehdit eden otomatik harcama kesintilerini önleyecek bir plan üzerinde çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
Amerikan bir televizyon kanalında katıldığı konuşmada McDonough, Obama'nın bütçe açığını 1.5 trilyon dolar azaltacak bir planı olduğunu açıkladı.
Bunun iedolojik bir çaba olduğuna dikkat çeken McDonough, "Bu durum sosyal bilimler deneyi hâline gelmemeli. Bu, bizim kendimize "Ekonomi için en önemli olan şey ne? Bu ülkenin orta sınıf aileleri için en önemli olan ne?" şeklinde yöneltmemiz gereken bir soru olmalı" dedi.
Amerikan ekonomisi 2012'nin son çeyreğinde, savunma harcamalarının 1972'den bu yana en düşük oranına gerilemesiyle 3.5 yıl önce sonlanan resesyondan bu yana en kötü çeyreğine işaret ederek yüzde 0.1 küçüldü. Kongre harekete geçmezse federal hükümet, önümüzdeki 9 yıl boyunca devrede olacak 1 trilyon dolarlık bütçe kesintilerinin ilk aşamasına başlayacak.
ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan, Senato'dan hiçbir bütçe önerisi gelmez, başkan da harcama kesintileri konusunda detay vermezse, otomatik harcama kesintilerinin devreye gireceğini söylemişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)