BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama kesintileri onayladı----

Obama kesintileri onayladı

Obama kesintileri onayladı
02 Mart 2013 - 13:23 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, harcama kesintileri için onay verdi

ABD Başkanı Barack Obama, uzun süredir ABD ekonomisini yavaşlatacağı kaygısıyla engellemeye çalıştığı otomotik harcama kesintilerine imza atmak zorunda kaldı.
Önceki akşam Cumhuriyetçi kongre üyeleri ile ekonomik gelişme ve askeri hazırlıklara gem vuracak otomatik kesintileri önleme konusunda anlaşmaya varamayan Başkan Obama, dün gece hükümet harcamalarında kesintiye gideceklerini resmi olarak açıkladı.
Dün geç saatlerde imzalanan tasarıya göre bugünden başlayarak 1 Ekim tarihinde kadar hükümet harcamalarında toplamda 85 milyar dolarlık bütçe kesintisine gidilecek.
Obama Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre Liderleri ile gerçekleştirdiği toplantı çıkışında gazetecilere “ Herkes bu durumdan doğrudan etkilenmeyecek, ancak bazı kesimleri çok sert şekilde olumsuz etkileyecek. Bu haftadan itibaren pek çok orta sınıf ailenin hayatları altüst olacak” diye belirtti.
"ZAVALLI OBAMA" TARTIŞMASINI HATIRLATTI
Obama’nın bu imzayı atmak zorunda kalması ve Kongre üyeleri ile bir türlü anlaşmaya varamaması Türkiye’de son dönemde yaşanan başkanlık tartışmalarında kendisine yöneltilen ‘zavallı’ benzetmesini akıllara getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tartışma sürecinde bu hafta yaptığı bir açıklamda, “Obama’nın zavallı bir durumu var. Niçin; parlamentoda hiçbir etkisi yok” sözlerini sarfetmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)