BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Obama katliamı kabul ediyor"----

"Obama katliamı kabul ediyor"

Obama katliamı kabul ediyor
14 Nisan 2015 - 23:14 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf: "Obama ve üst düzey yetkililer, 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiği veya ölüme yürüdüğünü kabul ediyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, 1915  yılı olaylarıyla ilgili gerçeklerin "tam, adil ve içten kabulünün Türkiye,  Ermenistan ve Amerika dahil herkesin çıkarına olduğunu" söyledi.

Harf'e günlük basın toplantısında, Papa Franciscus'un 1915 yılı  olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki sözleri hatırlatılarak, bu konuda  ABD'nin duruşu soruldu.

ABD Başkanı Barack Obama ve üst düzey yetkililerin, "Osmanlı  İmparatorluğu'nun sonlarında 1,5 milyon Ermeninin katledildiği veya ölüme  yürüdüğünü tarihi bir gerçek olarak kabul ettiğini" söyleyen Harf, Obama ve  yetkililerin "gerçeklerin tam, adil ve içten kabulünün Türkiye, Ermenistan ve  Amerika dahil herkesin çıkarına olduğunu" belirttiğini ifade etti.

Harf, "Bu alanda ve daha genel anlamda zulmün önlenmesinde, yönetimin  çalışmalarına rehberlik eden ilkelerden biri, ülkelerin, geçmişlerinin çok acı  unsurlarıyla hesaplaşmaları ve bunları kabul etmeleriyle ilerleyebildiği ve daha  güçlü oldukları şeklinde. Bunu yapmak, farklı ve daha hoşgörülü bir gelecek inşa  etmek için esastır" diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)