BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama Esad'a tiran dedi----

Obama Esad'a tiran dedi

Obama Esad'a tiran dedi
28 Eylül 2015 - 18:12 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, BM'de yaptığı konuşmada Esad ile ilgili sert açıklamalarda bulundu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı 'tiran' olarak nitelendiren ABD Başkanı Obama, "Halkının üzerine varil bombaları atan biriyle ortak hareket etmek akıllıca olur mu?" dedi. Obama, Suriye'de geçiş sürecinin "Esad"sız olması gerektiğini de söyledi.

Birleşmiş Milletler 70'inci Genel Kurul toplantıları başladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açılış konuşmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

ABD'nin Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek için Rusya ve İran dahil her ulusla çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Obama, Esad'ın geçiş sürecinde yer almaması gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin IŞİD'e güvenli bir alan bırakmayacağını dile getiren Obama, Esad'ın barışçıl protestolara baskı ile karşılık verdiğini hatırlatarak, "Suriye'de çözüm zor olacak" dedi.

"Suriye'de yeni bir lider gerekli" diyen Obama, Suriye'deki geçiş sürecine Esad'ın dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.

Müslümanlığın bir hoşgörü dini olduğu vurgusu yapan Obama, "Müslüman olmayanlar İslam'ı terörle aynı kefeye koymamalı" şeklinde konuştu.    

ABD'nin dünyanın problemlerini tek başına çözemeyeceğini belirten Obama, "Ben dünyanın en güçlü ordusunun başkomutanıyım. Ülkemi her zaman korumaya hazırım. Ancak zor kullanarak yabancı bir ülkeye istikrar getiremiyiz" dedi.

Bir ülkenin gücünü nüfusu, bilgisi ve yetenekleri belirler" diyen ABD Başkanı Obama, "Tarih eski politikaları devam ettiremeyeceğimizi bize göstermiştir. Biz korkularımızla değil, büyük umutlarımızla hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)