BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama bütçeye onay istedi----

Obama bütçeye onay istedi

Obama bütçeye onay istedi
03 Şubat 2015 - 01:33 www.finansgundem.com

"Politikayı bir kenara bırakarak ulusal önceliklerimizin finansmanını ve orta gelirlilerin ilerlemelerini sağlayacak bütçeyi geçirmek zorundayız"

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'ye gönderdiği yaklaşık 4 trilyon dolarlık 2016 mali yılı bütçesine ilişkin, "Politikayı bir kenara bırakarak ulusal önceliklerimizin finansmanını ve orta gelirli ailelerin yeni ekonomide ilerlemelerini sağlayacak bütçeyi geçirmek zorundayız" dedi.

Başkan Obama, yaklaşık 4 trilyon dolarlık bütçe üzerine ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığında konuştu. Obama, 2016 mali yılına ilişkin bütçe talebini Kongre'ye bugün gönderdiğini belirterek, "Bu bütçe, ABD'nin yeni küresel ekonomide başarılı olması için bir kılavuz görevi üstlenecektir" ifadesini kullandı.

ABD'nin gelecekte nasıl bir ülke olmak istediğine bugünden karar vermesi gerektiğini vurgulayan Obama, şunları söyledi:

"Sadece birkaç kişinin çok başarılı olduğu bir ekonomiyi kabul mu edeceğiz yoksa çalışan herkesin ilerleme sağlayabileceği bir ekonomi mi inşa edeceğiz? Bu ülke, herkesin payına düşeni adilce yaptığı ve hakkını adilce aldığı, kuralların herkes için aynı olduğu bir ülke olduğunda en başarılı olacaktır. Şu an Kongre'de olan bütçe, bu değerler üstüne kuruldu. Ücretli hastalık izni ve çocuk bakımı gibi şeyleri olması gerektiği gibi ekonomik öncelikler olarak kabul ederek, çalışan ailelere destek olacak, maaşlarını artıracak".

"POLİTİKAYI BİR KENARA BIRAKALIM"

Obama, ayrıca federal hükümetin bütçe açığının göreve geldiği 2009 yılından bu yana üçte iki oranında azaldığını bildirerek, "Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bütçe açığında yakalanan en hızlı düşüş. Bu nedenle biz mali açıdan sorumluluğumuzu bilerek yatırım yapabiliriz. Ancak yatırım yapmamamız büyük hata olur. Bunu göz alamayız" dedi. 

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığının finansmanın bu ay itibarıyla biteceğini anımsatan Obama, Cumhuriyetçilerin bu durumu yönetimin göçmenlik reformunda geri adım atması amacıyla kullanmasını eleştirirken, "Ulusun güvenliğini anlaşmazlıklar yüzünden riske atmayın" çağrısında bulundu. 

Obama, Kongre'ye gönderdiği bütçenin Bakanlığın güvenliği sağlamak için ihtiyacı duyduğu finansmanı sağlayacağını dile getirerek, "Politikayı bir kenara bırakarak ulusal önceliklerimizin finansmanını ve orta gelirli ailelerin yeni ekonomide ilerlemelerini sağlayacak bütçeyi geçirmek zorundayız" şeklinde konuştu. 

ÜCRETSİZ YÜKSEKÖĞRETİM

Başkan Obama, Kongre'ye gönderdiği bütçede, bölgesel yüksekokulların (community college) maliyetini sıfıra indirecek "cesur" bir plan olduğunu kaydetti. Obama, bunun ABD'nin yatırım için en cazip ülke olmayı sürdürebilmesi için gerekli olduğunu ileri sürdü. 

Güvenliğin de bütçedeki önemli başlıklardan biri olduğunu anlatan Obama, "Bu, Amerika'nın güvenli olduğunda zenginleştiğinin farkında olan bir bütçe. Bu yüzden bilişim teknolojimizi kötü niyetli kişilerden korumak için yatırım yapıyor, askeri birliklerimizi destekliyor, sınır güvenliğimizi güçlendiriyor ve IŞİD'den Rusya'ya kadar küresel sorunların üstüne gitmemizi sağlayacak kaynakları temin ediyor" değerlendirmesini yaptı. 

Obama'nın bütçesi çocuklu ailelere özel vergi indirimlerinin yanı sıra çocuklara yönelik sağlık ve ücretsiz anaokulu hizmetlerinin de genişletilmesini öngörüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)