BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama bedeli açıkladı----

Obama bedeli açıkladı

Obama bedeli açıkladı
04 Mart 2014 - 01:58 www.finansgundem.com

Daha önce "Ukrayna'ya müdahalenin bedeli Rusya'ya ağır olur" diyen ABD Başkanı bedelin, ekonomik ve diplomatik izole etme olduğunu söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'da asker bulunduran Rusya hakkında sert açıklamalarını sürdürüyor. 

Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım bölgesini işgaliyle başlayan krizde, geçen hafta Beyaz Saray’da okuduğu basın bildirisiyle bunun Rusya için bir maliyeti olacağını söyleyen ABD Başkanı Obama, o bedelin ne olacağını açıkladı. Hürriyet'te Tolga Tanış imzasıyla yer alan habere göre Obama, Rusya’nın bu konuda önünde iki yol olduğunu belirterek, işgalin devam etmesi halinde ekonomik ve diplomatik açıdan Rusya’yı izole edecek adımlar atacaklarını belirtti.

Kar nedeniyle kentte yaşamın durduğu haftanın ilk gününde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da yaptığı toplantının ardından konuşan Obama, Ukrayna kriziyle ilgili sorulan sorulara yanıt verirken, “Dünya, Rusya’nın attığı adımların uluslararası hukuk ve Rusya’nın geçmişte yaptığı anlaşmaların ihlali olduğunu kabul etme konusunda büyük oranda birleşti” dedi.

TARİHİN YANLIŞ SAYFASINDA

Rusya’nın temel ilkelerin ihlali anlamına gelen böyle bir durumda cezasız kalamayacağını söyleyen Obama, “Eğer Rusya şimdiki yolunda devam ederse, ABD, Rusya’yı izole edecek ekonomik ve diplomatik bir dizi adım atacak. Rusya, Ukrayna'da yaptığı askeri müdahale ile tarihin yanlış sayfasındadır” dedi. Rusya’nın taşıdığı endişeler ve Ukraynalıların hakları için uluslararası gözlemciler oluşturulması gerektiğini belirten Obama, “Gerginliği azaltmalıyız” diye konuştu.

KONGRE'YE ÇAĞRI

Krizle ilgili tatilde olan ABD Kongresi’ne de çağrıda bulunan Obama, “Kongre üyelerinin de bu konuda yapabileği, Ukrayna’ya bir yardım paketi sağlamak için Yönetim ile birlikte çalışmak. Umarım, (işbaşına) döndüklerinde bu ilk yapılacak iş olur” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)