BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Obama Abbas'ı tehdit etti" iddiası----

"Obama Abbas'ı tehdit etti" iddiası

Obama Abbas'ı tehdit etti iddiası
25 Şubat 2015 - 03:46 www.finansgundem.com

El Cezire'nin yayınladığı gizli belgelerdeki iddiaya göre Obama, 2012'de BM'ye gözlemci üye başvurusu yapan Filistin'in devlet başkanını tehdit etti

Katar merkezli El Cezire kanalının İngiliz Guardian gazetesinin işbirliğiyle yayınladığı istihbarat ajanlarına ait gizli belgeler yankı bulmaya devam ediyor.

“Casusluk Hattı” adıyla yayınlanan belgeler, İngiltere’nin istihbarat servisi MI6, Rusya’nın istihbarat servisi FBS, Güney Afrika’nın istihbarat servisi SSA ve İsrail istihbaratı Mossad’ın 2006-2014 yıllarını kapsayan operasyonel sırlarını içeriyor. Belgeler, önceki gün, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2012 yılında tüm dünyaya İran’ın sadece bir yıl içinde nükleer silah üretecek kapasiteye sahip olduğunu açıklamasının, kendi istihbarat servisi Mossad’ın sağladığı bilgilerle çelişki halinde olduğunu ortaya koymuştu.
Güney Afrika istihbaratının 22 Kasım 2012 tarihli yazışmasına göre ise ABD Başkanı Obama, Filistin’e “BM’de üye olmayan gözlemci devlet statüsü” kazandırmak için başvuru yapan Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı arayarak tehdit etmiş. Filistin’in başvurusu, 29 Kasım 2012’de ABD’nin ve İsrail’in karşı koymasına rağmen 138 ülkenin onayıyla kabul edilmişti. Guardian’ın istihbarat notlarına göre ise 2012 yılında ABD istihbaratından (CIA) bir yetkili, Hamas ile iletişim içinde olduğu bilinen G. Afrika istihbaratından bir yetkiliden Hamas ile irtibata geçmek için yardım istedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)