BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaO ülkeler de faiz indiriminde Fed'i takip etti----

O ülkeler de faiz indiriminde Fed'i takip etti

O ülkeler de faiz indiriminde Fed'i takip etti
31 Ekim 2019 - 08:43 www.finansgundem.com

Fed'in faizleri bu yıl üçüncü kez indirmesinin ardından dünyada birçok ülkenin merkez bankası da faiz indirimine gitti

ABD Merkez Bankası Fed dün bu yılın üçüncü faiz indirimini gerçekleştirdi. Fed faizleri 25 baz puan indirdi. Fed'in ardından birçok ülke merkez bankası da faiz indirimi kararı aldı. 

İşte o ülkeler: 

BREZİLYA

Brezilya Merkez Bankası(COPOM), 50 baz puan Faiz indirimi serisine 3.toplantısında da devam etti.
COPOM'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge konumundaki Selic faiz oranı %5,50'den %5,00'e çekildi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Merkez Bankası(SAMA), gösterge repo ve ters repo faiz oranlarında 25 baz puan indirime gitti. SAMA'dan yapılan açıklamaya göre, ters repo faiz oranı %2,00'den %1,75'e, repo faiz oranı %2,50'den %2,25'e çekildi. 

ÜRDÜN

Ürdün Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Merkez Bankası'nın faizleri 25 baz puan indirmesinin ardından gösterge faiz oranını aynı oranda indirdi. Böylece gösterge faiz oranı %4,25'ten %4,00'e çekildi.

MACUA

Macau Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, iskonto penceresi faiz oranını %2,25'ten %2,00'ye çekildi. Macau Pataca'sı Hong Kong doları ile bağlantılı bulunuyor. Hong Kong Doları da, ABD Doları'na endekslenmiş durumda. Bu nedenle Hong Kong Para Otoritesi faiz kararlarında da Fed'i takip ediyor. Aynı şekilde Macau Para Otoritesi de buna bağlı olarak karar alıyor.

HONG KONG

Hong Kong Merkez Bankası(HKMA), ABD Merkez Bankasının(FED) faiz oranını 25 baz puan indirmesinin ardından gösterge faizi aynı seviyede aşağı çekti.

JAPONYA DEĞİŞTİRMEDİ 

BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının %-0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi.Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)