BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO ülkede sigara kullanımı tamamen yasaklanacak----

O ülkede sigara kullanımı tamamen yasaklanacak

O ülkede sigara kullanımı tamamen yasaklanacak
17 Aralık 2018 - 14:55 www.finansgundem.com

2025 yılında İsveç’te sigara kullanımı tamamen yasaklanacak

2005 yılında kapalı alanda sigara içimini yasaklayan İsveç, gelecek yıl Temmuz ayından itibaren açık havada özellikle parklarda, tren istasyonlarında, stat, spor salonları, ev, apartman, restoran, kafe önlerinde ayakta veya oturarak sigara içilmesini de yasaklamaya hazırlanıyor.
 
İsveç Parlamentosu önümüzdeki yıl Temmuz ayından itibaren sigara içimini yasaklarken, 2025 yılı sonunda ise tütün ürünlerinin satımını tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğini duyururken, yasağa yönelik oylama 142'ye 120 oy ile kabul edildi.

İsveç Parlamentosu 2025 yılından itibaren ülkede tütün ürünlerinin piyasaya sürülmeyeceğini ve böylece başta sigara olmak üzere puro, pipo tütünü, elektronik sigaranın satışının men edileceğini de 6 yıl öncesinden kullananlara duyurmuş oldu.

İstatistikler, nüfusun yüzde 11’inin tiryaki olduğunu, yüzde 10’unun ise belirli zamanlarda sigara içtiği sonucunu ortaya koyuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)