BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkO ülkede bankalar için yeni önlem----

O ülkede bankalar için yeni önlem

O ülkede bankalar için yeni önlem
01 Ağustos 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan merkez bankasının, likidite sorunlarını azaltmak için ülkedeki bankalara Haziran sonunda kısa vadeli kredi verdiği iddia edildi.

Suudi Arabistan merkez bankasının, likidite sorunlarını azaltmak için ülkedeki bankalara Haziran sonunda kısa vadeli kredi verdiği iddia edildi.

Bloomberg'e konuşan beş kaynağın verdiği bilgilere göre, Suudi Arabistan Para Ajansı (SAMA) bankalara 15 milyar riyal, yani 4 milyar dolarlık kredi sundu. Bankaların bilanço durumlarına göre faizi daha düşük olan ve bir yıl vadeli olan bu kredilerden 1,5 milyar riyale kadar kullanmasına imkan tanındığı belirtildi.

Abu Dhabi Commercial Bank PJSC baş ekonomisti Monica Malik, "Bu hamleyi kısa vadeli likiditeyi güçlendirmek ve bankaların borç verme kapasitesini desteklemek için atılmış bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Bankalar tek finansal hizmet sağlayıcısı olmaktan çıkıyor

Malik, önümüzdeki dönemde merkez bankasından zorunlu karşılık oranlarını indirmek veya kredi-mevduat sınırını yükseltmek gibi başka önlemler gelebileceğini düşündüklerini de söyledi.

Suudi Arabistan hükümetinin bütçe açığını kapatmak için mevduatlarını çekip yerel para birimi cinsinden tahvil ihraç etmesi bankaların nakit sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.

Ali Babacan'dan kredi notu açıklaması

 

En çok para konut ve kira giderlerine harcandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)