BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiO teleskoptan yeni keşif: Gezegende su tespit etti----

O teleskoptan yeni keşif: Gezegende su tespit etti

O teleskoptan yeni keşif: Gezegende su tespit etti
16 Temmuz 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

NASA, bu hafta James Webb Uzay Teleskobu'nun elde ettiği ilk görüntüleri yayınladı ve tüm dünyayı hayran bıraktı.. Teleskop o kadar güçlü ki, uzak bir dış gezegende su da tespit etti.


Geçtiğimiz günlerde yayınlanan evrenin yeni görüntüleri tüm dünyayı hayran bırakırken James Webb’in keşifleri de devam ediyor. Son olarak Jüpiter ve uydularını da görüntülemeyi başaran teleskop bu defa da bir dış gezegende su tespit etti.

Söz konusu dış gezegen, teleskobun ilk odaklandığı beş hedeften biri olan WASP-96 B. James Webb, Karina Bulutsusu’nu ve diğer hedefleri fotoğrafladığı yerde, WASP-96 B’yi de analiz etti. Ve bilim insanları bu dış gezegende su keşfettiler.

NASA, dış gezegenin atmosferine derinlemesine dalmak için kızılötesine yakın bir görüntüleyici kullandı. Bunu yapmak için bilim insanları, yıldız boyunca hareket ederken gezegenin atmosferinden filtrelenen yıldız ışığını, filtrelenmemiş yıldız ışığıyla karşılaştırdı.

NASA, oluşturduğu grafikte sergilenen 141 veri noktasının her birinin gezegen tarafından bloke edilen belirli bir dalga boyu miktarını gösterdiğini söylüyor. Bu verilere bakarak NASA, dış gezegen hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Daha önce de Hubble, 2013 yılında bir dış gezegende su tespit etmişti. Bu keşifle birlikte Webb’in de suyu net bir şekilde tespit edebildiği görülüyor. Webb’in bir dış gezegende su tespit etmesiyle, yaşamı destekleyen bir dış gezegen bulma şansı da daha yüksek.

Gök cismi Jamess Webb uzay teleskopuna çarptı

 

Çin'den uzaya dev teleskop

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)