BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO şirketler BlackRock'ı trilyon dolarlık kararından vazgeçirebilir----

O şirketler BlackRock'ı trilyon dolarlık kararından vazgeçirebilir

O şirketler BlackRock'ı trilyon dolarlık kararından vazgeçirebilir
20 Ocak 2020 - 17:44 www.finansgundem.com

Amerikan varlık yönetim şirketi BlackRock'ı trilyon dolarlık iklim değişikliği kararından vazgeçebilir. ABD'nin maden devi Glencore gibi şirketler BlackRock'ın yatırım politikasını etkileyebilecek güçte gibi gözüküyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock Yönetim kurulu başkanı Larry Fink iklim değişikliğini göz önünde bulundurarak sürdürülebilirliği olmayan sektörlerden çekileceklerini açıklamıştı. Fakat bu çekilme maden şirketleri düşünüldüğünde sınırlı olabilir.

BlackRock'un planı, gelirlerinin %25'inden fazlasını termal kömür üretiminden elde eden tüm şirketlerin hem aktif olarak yönetilen özsermayesi hem de tahvil portföylerinden çıkarmak. Bu sürecinse yılın ortasına kadar tamamlanması bekleniyor.

Fakat bazı büyük oyuncular BlackRock’ın bu kuralını çiğnetebilir. Glencore’u ele almak gerekirse, Bank of America’nın verilerine göre dünyanın en büyük deniz kaynaklı termal kömür ithalatçısı bu şirketin %25 endüstriyel geliri kömürden ve diğer yüzde %6 geliri de bunun ticaretinden.

Çelik üretiminde kullanılan metalürjik ya da kok köürü BlackRock tarafından özellikle belirtilmemiş. Yine Bank of America’nın verilerine gör maden devi BHP Group gelirinin %16’sını kok ve termal kömür üzerinden elde ediyor. Teck Resources ise gelirinin %46’sını met kömüründen elde ediyor. Bu verilere göre hiç fosil yakıt kullanmadan madencilik yapabilen tek büyük şirket Rio Tinto.

İklimle beraber trilyon dolarlar yer değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)