BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporO para hala Soma'ya ulaşmadı----

O para hala Soma'ya ulaşmadı

O para hala Soma'ya ulaşmadı
21 Şubat 2015 - 11:13 www.finansgundem.com

Atletico ile oynanan yardım maçının gelirinin hâlâ kasada olduğu ortaya çıktı.

Tarihler 13 Mayıs 2014'ü gösterdiğinde ülkemizi yasa boğan bir olay gerçekleşmişti. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında 301 işçi hayatını yitirmişti.

Bu elim hadisenin ardından madenci aileleri yararına birçok yardım kampanyası başlatırılırken, Galatasaray da İspanyol devi Atletico Madrid'le geliri felaketzedelere bağışlanmak üzere İzmir'de özel bir maçta karşılaşmıştı.

MHP'Lİ VEKİL GÜNDEME TAŞIDI
Ancak 6 Ağustos'ta oynanan maçın gelirinin Soma'ya hâlâ ulaşmadığı ortaya çıkmıştı. Bu gerçeği ilk olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay gündeme getirdi.

Görüşülen Atletico Madrid kulübü kaynakları maçla ilgili "Biz üzerimize düşeni yaptık" derken toplanan hasılatın akıbeti ile ilgili topu Galatasaray'a atmıştı. Ve dün görüştüğümüz Galatasaray kulübü kaynakları da ihmali kabul etti.

BUNA GÖRE...
1- İzmir'de oynanan maça yaklaşık 40 bin taraftar geldi. O gün 18 bin kadar taraftar stada biletsiz girdi. 22 bin taraftar ise gelirinin tamamı Soma'ya yardım olarak gidecek düşüncesiyle maça biletle girdi. Yaklaşık 1.4 milyon lira gelir elde edildi. Sarı-Kırmızılı kaynaklar da bu rakamı doğruluyor.

2- Aradan geçen 7 aya rağmen paranın, yardım hesaplarına yatmadığı ortaya çıktı. Kulübün kasasında tutulduğu öğrenildi. Duyarlı Sarı-Kırmızılı taraftarlar da olaya tepkili. Duygun Yarsuvat yönetiminin, konuyla ilgilenmemesi ve verilen sözün tutulmamış olması öfke doğurdu.

Konuyla ilgili ancak cuma gecesi bir resmi açıklama geldi. İspanya Profesyonel Futbol Ligi’nin, resmi seyirci sayısını kabul etmediği için konunun çözülemediği savunuldu. Ancak, 7 aydır bu sorunun neden çözülemediği tam olarak açıklanmadı.

"BİZ YÖNETİMDEN AYRILDIK, SORUMLULUK ONLARINDA"
Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal da kendi döneminde oynanan Atletico Madrid yardım maçıyla ilgili Bugün'ün sorularına yanıt verdi.

Aysal, Atletico Madrid’in Türkiye'ye gelmeyi kabul ettiğini ancak bazı haklarından feragat etmediğini söyledi. Söz konusu süreci anlatan Aysal “Elde edilen rakam Soma'daki vatandaşlarımıza gönderilecekti. Bu da bir ödeme planı içinde olacağından belli bir süre gerekiyordu. Biz bir süre sonra görevden ayrıldığımız için takibini yeni yönetimin yapması lazımdı" dedi.

Galatasaray'ın açıklaması
"Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 06.08.2014 tarihinde Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi'nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maçla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan haberler dolayısıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur.

İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Galatasaray ile Atletico Madrid maçı sonrası elde edilen hasılat, LFP'ın (Liga de Fútbol Profesional) resmi biletli seyirci sayısını kabul etmemesi sonucu ortaya çıkan ihtilaf nedeniyle bloke edilmiştir. İhtilafın halledilmesinin ardından söz konusu yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)