BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO milletvekillerine kötü haber----

O milletvekillerine kötü haber

O milletvekillerine kötü haber
10 Mayıs 2015 - 07:03 www.finansgundem.com

Seçimler nedeniyle parti gruplarının en az yarısı yenilenirken, siyasete veda edecek bazı isimlerin “emekliliğe” hak kazanamadığı ortaya çıktı

Halen TBMM’deki milletvekillerinin 122’sinin milletvekili maaşı bağlanmaya hak kazanmadığı, bunlardan 60’ının listeye konulmadığı veya yeniden seçilemeyecek yerlerde olduğu saptandı.

İlk kez Meclis’e girecek olan milletvekilleri, 14 bin 500 liralık maaşla yeni hayatlarına başlangıç yapacaklar. Yeni parlamento üyeleri, daha önce emekliliğe hak kazanmışsa emekli maaşlarını da almaya devam edecekler. Bu kişilerin emekli maaşlarının “Milletvekili emekli maaşına çıkarılması” ancak iki yıl görev yaptıktan sonra sağlanacak. Yeni vekillerden bu hakkı elde edenlerin maaşı, 7 bin 500 liralık milletvekili emekli maaşıyla birlikte 22 bin lirayı bulacak.

PRİMLERİ MECLİS’TEN
Meclis’te halen milletvekili görevini sürdüren ve 7 Haziran’dan itibaren bu görevleri sona erecekler arasında 122’sinin, milletvekili emeklisi olmaya hak kazanamadığı saptandı. Bu milletvekillerinden 60’nın, yeniden milletvekili seçilemeyeceği, dolayısıyla hiçbir maaş alamayacakları ortaya çıktı. Bu isimler, kendilerine ait bir işleri yoksa yeni bir iş bulana kadar gelirleri olmayacak. Ancak, TBMM’nin daha önce yaptığı yasal düzenlemeden kaynaklanan bir avantajları olacak. 60 eski milletvekilinin emekliliğe hak edene kadar, sigorta primleri Meclis tarafından ödenecek. Bu sürenin sonunda milletvekili emekli maaşı bağlanacak. TBMM’de bunların dışında ayrıca prim gün sayısı dolduğu halde yaştan dolayı emekli olamayan 50 milletvekili bulunduğu da biliniyor.

ODALARI BOŞALTIN
Seçimlere bir aydan az zaman kalırken, TBMM yönetimini de yeni vekillere yönelik hazırlıklarına başladı. TBMM Genel Sekreterliği mevcut vekillere yazı göndererek, aday olmayan ve gösterilmeyen milletvekillerinden “uygun bir süre içerisinde” odalarını boşaltmalarını istedi. Milletvekillerine tarih verilmezken, bu işlemin mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Yazıda, odalarda yapılacak tadilat ve temizlik çalışmaları gerekçe gösterildi. Milletvekilleri ise yeni yapılan binada tadilatı gerektirecek bir dunum olmadığını belirterek, tepki gösterdiler.

HAZİRANDA YEMİN TÖRENİ
Yeni milletvekilleri için oda kurası ise Haziran ayı içerisinde yapılacak. Seçilen milletvekilleri odalarında kalmaya devam edecek, Yeni gelenler boş odalardan kura çekecek. Yeni vekillerin odalarına yerleşmeleri Haziran ayının ancak ikinci yarısında olabilecek. TBMM’deki yemin töreni, hükümet kurulması ve programın okunması gibi süreçlerin de 15 Haziran’da başlayıp-5 Temmuz’a kadar tamamlanması bekleniyor.
Nuray BABACAN/ Hürriyet
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)