BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO jete Halk Leasing el koydu----

O jete Halk Leasing el koydu

O jete Halk Leasing el koydu
01 Şubat 2014 - 06:26 www.finansgundem.com

Reza Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'e hediye olarak aldığı jetin Halk Leasing'den finansal kiralama yöntemiyle alındığı ortaya çıktı

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın el konulan özel uçağının, Halk Bankası’na bağlı Halk Leasing’ten finansal kiralama yöntemiyle alındığı ancak, mal varlığına tedbir konulunca taksitler ödenemediği için uçağın lesaing şirketine devredildiği ortaya çıktı. Musa Kesler'in Milliyet'teki haberine göre mal varlığı üzerindeki tedbir önceki gün kaldırılan Zarrab’ın, uçağı geri alması için şirketle yeni bir anlaşma yapması ve birikmiş taksitleri ödemesi gerekiyor.

Eşi Ebru Gündeş’e almıştı

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olarak bilinen 17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulmuştu. Bu süreçte Zarrab’ın “El Ganador” adlı İngiliz yarış atı, pahalı tabloları ve eşi sanatçı Ebru Gündeş’e hediye aldığı konuşulan 12 milyon dolar değerindeki “Challenger 300” tipi özel jetinin de aralarında bulunduğu mal varlığına tedbir konulmuştu.
Bu uçakla ilgili bir gerçek geçen hafta Zarrab’ın avukatlarının savcılığa yaptıkları bir başvuruyla ortaya çıktı.
Zarrab’ın, operasyon kapsamında tutuklanan Süleyman Aslan’ın genel müdürü olduğu Halk Bankası’ndan leasing (finansal kiralama) yöntemiyle satın aldığı, ancak mal varlığına tedbir gelince aylık taksitlerini ödeyemediği anlaşıldı. Tedbir nedeniyle kullanılamayan ve başkasına da kiralanamayan uçakla ilgili masraflar da karşılanamayınca Zarrab’ın avukatları çözümü uçağın tekrar leasing şirketine iadesinde buldu.

Yeniden leasing yapabilir

Savcılık da bu talebi uygun gördü. Durumu 18. Sulh Ceza Mahkemesi’ne bildirdi. Mahkeme de talebi yerinde görünce uçağın leasing şirketine devrine karar verildi. Ancak, uçağın leasing şirketine devrinden birkaç gün sonra Zarrab’ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı. Bu durumda Zarrab’ın tekrar uçağı alabilmesi için Halk Leasing’le yeniden masaya oturması ve birikmiş taksitler için yeni bir planlama yapması gündeme geldi.

12 milyon dolar

Challenger 300 tipi özel uçak TC-RZA adıyla Reza Zarrab adına tescilli. Kanadalı Bombardier şirketinin imalatı olan 2009 model jetin, Eylül 2012’de Reza Zarrab tarafından satın alınarak Türkiye’ye getirildiği ve fiyatının uçuş saatine bağlı olarak 12 ila 16 milyon dolar arasında olduğu belirtiliyor. Challenger 300’ün, liste satış fiyatı ise 24 milyon dolar.
2009 model Challenger 300’ün kabini, 8 yolcu kapasiteli. İç kabin yüksekliği 1 metre 85 santimetre. Uydu telefonunun da yer aldığı uçak 5 bin 741 kilometre menzile sahip.
13 bin 716 metre yüksekliğe çıkabilen jet, saatte 870 kilometre hızla uçabiliyor.




‘Mars’ı da alacak’ demişti

Ebru Gündeş, eşi Reza Zarrab’ın kendisine aldığı pahalı hediyelerin haber yapılmasına sinirlenmişti. Gündeş,  gazetecilerin Zarrab’ın aldığı hediyelerle ilgili sorduğu soruya verdiği şu cevap daha sonra çok konuşulmuştu:  “Eşim işadamı, ben de yıllardır çalışan bir kadınım. Ailemiz, çocuğumuz için yatırım yapamaz mıyız? Birbirimize hediyeler alamaz mıyız? Biz bunların sürekli haber yapılmasından sıkıldık. Eşimin bir sonraki hediyesini merak edenler için şimdiden söyleyeyim: Planını yaptık, eşim bana Mars’ı satın alacak!”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)