BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO inşaat durduruldu----

O inşaat durduruldu

O inşaat durduruldu
15 Şubat 2020 - 10:16 www.finansgundem.com

Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan devasa inşaatın telafisi güç zararlar doğabileceği tespitini yaptı.

İş insanı Mehmet Cengiz’in aldığı Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün de bulunduğu tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki bölge sakinlerinin tepki gösterdiği inşaat durduruldu. Mahkeme Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan devasa inşaat hakkında telafisi güç zararlar doğabileceğini belirterek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Cumhuriyet gazetesi tarihi Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselinde dikkat çeken inşaatlar yükseldiği geçen yıl ekim ayında kamuoyuna duyurmuştu. Arazide Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşk ve yanında bulunan müştemilat yeniden yapılıyordu. SİNPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve damadı Fatih Kıvanç’ın üzerine görünen inşaatlar bölge sakinlerinin tepkisine yol açmıştı. Bölge sakinleri geçmişte var olmayan bir yapının imarına izin verildiğini ileri sürerek inşaata verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

İNŞAAT MÜHÜRLENDİ
İstanbul 9. İdare Mahkemesi de mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca yürütmesinin durdurulmasına 10 Şubat’ta oy birliğiyle karar verdi. 27 maddede işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralı yer alıyor.

Cumhuriyet’e konuşan bölge sakinlerinin avukatı Onur Cingil, “Müştemilat yerine 2. bir kaçak binanın yapıldığı inşaatla ilgili olarak açılan davada mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi. İnşaatı yapan şahıslar buraya kaçak olarak 2. bir yapı yaptı. Ayrıca projede yapılmayan ama mevcut olan 3. bir yapı daha var. Burada hem tarih hem koru hem de kent talan edilmek istenmekte. Yargıdan gelen geç karar inşaatı bitme seviyesinde getirse de hukuk mücadelesi sonrasında buranın eski hale getirilmesi mümkün” dedi. Cingil inşaatın kararın ardından mühürlendiğini söyledi.

Bölgede yaşayan mimar Aysel Can Ekşi de, “Kurul kararlarının bu kadar hiçe sayıldığı bir süreç yaşanmamıştır. Ruhsatın iptalinin de geleceğini umuyorum. Sultantepe’de kesilen ağaçların derhal yeniden kazandırılmasını diliyorum” diye konuştu. Hazal Ocak / Cumhuriyet

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)