BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi----

O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi

O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi
22 Şubat 2023 - 15:46 www.finansgundem.com

Türkiye'de meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, kira üst sınırı 4000 TL olarak belirlendi. Fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem başlatılacağı bilgisi verildi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Kaymakamı Kadir Duman, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilçedeki koordinasyon çalışmalarını sürdürüyor. İlçede faaliyet gösteren emlakçılarla bir araya gelen Duman, deprem sonrası fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağını duyurdu.

Duman, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor. Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum."

Şanlıurfa Müzesi'ndeki binlerce yıllık eserler depremde hasar almadı

 

Şanlıurfa’da fahiş kira ve ev taşıma ücretlerine taviz yok

 

Şanlıurfa'da yıkılan binalara ilişkin 4 tutuklama

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Şubat 2023 23:09

    5000 TL KİRA YARDIMI YAPILAN MÜLKSAHİPLERİNE EVLERİ KİRAYA VERİRLER 2000 TL KİRA YARDIMI ALACAK OLAN KİRACILARA ARADAKİ 2000 TL FARKI ÖDEYEMEZ GEREKÇESİYLE KİRAYA VERMEZLER BAĞIŞTA BULUNANLAR MÜLKSAHİPLERİNE 1,5 KAT DAHA YÜKSEK KİRA YARDIMI YAPILMASI İÇİN ŞART KOŞTULAR MI ACABA?