BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor"O formayı 7 milyon sterline bile satmam" ----

"O formayı 7 milyon sterline bile satmam"

O formayı 7 milyon sterline bile satmam
17 Eylül 2022 - 15:23 www.finansgundem.com

Alman futbol efsanesi Matthaus, "7 milyon Sterlin'e dahi satmayı düşünmediğini" söylediği Maradona'nın formasını Arjantin'e vermesinden büyük mutluluk duyduğunu açıkladı

Alman futbolunun efsane ismi Lothar Matthaus'un jesti Arjantinlileri çok mutlu etti. Matthaus,  1986 Dünya Kupası finalinde Arjantin'in dünya yıldızı Dieoga Maradona'dan aldığı formayı geçen ay, Arjantin'in Madrid Büyükelçiliğine teslim etmişti. Ünlü Alman yıldız, Daily Mail'e verdiği röportajda formayla ilgili 'efsane' olacak bir söz söyledi. Matthaus, "O formayı Arjantin'e verdiğim için çok mutluyum. 7 milyon sterline bile satmayı düşünmedim" dedi.

Meksika’da düzenlenen 1986 Dünya Kupası finalinde Federal Almanya ile Arjantin karşı karşıya gelmişti. Arjantin, 84. dakikada Maradona’nın asistinde Burruchaga’nın golüyle rakibini 3-2 yenerek dünya şampiyonluğuna uzanmıştı.

Bu Dünya Kupası, Diego Maradona’nın çeyrek finalde İngiltere’ye attığı meşhur ‘Tanrı’nın Eli’ golüyle hatırlansa da Almanya’nın efsane futbolcusu Lothar Matthaus için final büyük yıkım olmuştu. Alman efsane 36 yıl sonra verdiği röportajda Maradona’nın finalde giydiği formayı asla satmayı düşünmediğini söyledi.

Böyle olacağını düşünmemiştim

61 yaşındaki Matthaus, DailyMail’e verdiği röportajda Azteca Stadyumu’nda oynanan Arjantin-Almanya finalinde Maradona ile forma değiştirdiğini ve bu formayı 7 milyon Sterline bile satmayacağını açıkladı. Geçen ay formayı Arjantin’in Madrid Büyükelçisine iade ettikten sonra konuşan efsane Alman, “36 yıldır ‘Bu forma için para istiyorum’ diye düşünmemiştim. Onu Arjantin halkına geri vermek benim için bir zevkti” dedi.

1988 yılında Michel Platini’nin jübile maçında beraber aynı takımda oynadıklarını hatırlatan Matthaus, formayı neden Arjantin Büyükelçiliği’ne verdiğini ise “O maçta bana gol pası verdi. Daha sonra bira içerek unutulmaz bir gece yaşadık. Diego, Arjantin’de bir tanrıdır, bu yüzden onlara formayı vermek özeldi” ifadelerini kullandı.

Maradona, otobiyografisinde Matthaus’un futbol oynadığı dönemde en büyük rakibini olduğunu belirtmişti. Alman efsanede Arjantinli ile çok iyi dostluklarının olduğunu ifade etti.

Efsane final maçının topu 7.1 milyon sterlin

Maradona’nın ‘Hand of God’ çeyrek finalinde formasını giyen İngiliz orta saha oyuncusu Steve Hodge, Mayıs ayında bu efsanevi topu 7.1 milyon sterlinlik bir dünya rekoruna sattı. (Sözcü)

Alman Efsanesi, Maradona'nın o formasını müzeye verdi

Maradona'nın sağlık personeli yargılanacak

Maradona'nın hatıraları satışa çıkıyor: Ailesi zor durumda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)