BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaO eyalet en büyük ekonomi----

O eyalet en büyük ekonomi

O eyalet en büyük ekonomi
07 Mayıs 2018 - 10:34 www.finansgundem.com

ABD'nin batı yakasında yer alan ve ülkenin en kalabalık eyaleti olan California, İngiltereyi'de gerile bırakarak dünyanın en büyük beşinci ekonomisi oldu

ABD'nin batı yakasında yer alan ve ülkenin en kalabalık eyaleti olan California'nın GSYH'si 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla 127 milyar dolar daha artarak 2,7 trilyon doların üzerine çıktı. Böylece bu eyalet 2,625 trilyon dolarlık GSYH'ye sahip İngiltere'yi de geride bırakarak dünyanın en büyük beşinci ekonomisi haline geldi.

Yaklaşık 36 milyon kişinin yaşadığı California eyaletinde Silikon Vadisi ve Hollywood gibi ABD ekonomisinin büyümesine öncülük eden sektörler yer alıyor.

2002 yılında yine dünyanın en büyük beşinci ekonomisi haline gelen California, 2012 yılında yaşanan resesyonun etkisi ile 10. sıraya kadar gerilemişti. O zamandan bu yana California, 2 milyon kişiye istihdam yaratırken GSYH'sine ise 700 milyar dolar ekleme başarısı gösterdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)