BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkO bankanın Türkiye'ye para transferleri durduruldu----

O bankanın Türkiye'ye para transferleri durduruldu

O bankanın Türkiye'ye para transferleri durduruldu
06 Mart 2023 - 00:09 www.finansgundem.com

Rus Tinkoff Bank’ın yaptırımlar nedeniyle Türkiye’ye para transferlerine geçici olarak durdurduğu öğrenildi.

Ukrayna'yı işgal ektmek isteyen Rusbya'ya yönelik yaptırımlar özellikle finanss sektöründe etkisini gösteriyor. Tinkoff Bank çağrı merkezinin bir çalışanı, Sputnik muhabirine yaptığı açıklamada yaptırımlar nedeniyle muhabir bankanın Türkiye’ye SWIFT transferlerini dondurabileceği için bankanın bu ülkeye yönelik transferleri geçici olarak durdurduğunu söyledi.

“Ne yazık ki uygulanan yaptırımlar nedeniyle Türk bankalarına transfer yapamayacağız. SWIFT transferleri muhabir banka tarafından dondurulabilir. Bu nedenle geçici olarak bu transferleri yapmıyoruz” diyen banka çalışanı, Türkiye’ye para transferlerinin ‘hiçbir şekilde’ gerçekleşemediğini ifade etti.

Rus Alfa-Bank, Rosbank ve Tinkoff Bank geçen hafta sonu Avrupa Birliği’nin (AB) 10’uncu Rusya karşıtı paketine eklenmişti. Tinkoff Bank’ın konuya ilişkin açıklamasında bankanın AB’nin yaptırımlarına hazırlık yaptığı ve müşterilere verilen hizmetlerin etkilenmediği, aynı zamanda Avrupa Komisyonu’nun kararının analiz edildiği bildirilmişti.

Ayrıca Tinkoff Yatırım Departmanı, müşteri varlıklarının bir ila üç hafta arasında yaptırımlara tabi tutulmayan farklı bir şirkete transfer edileceğini, bu arada olağan hizmetlerin kesintisiz olarak verilmeye devam edileceğini açıklamıştı.

Tinkoff Bank'tan yatırımcılarına kötü haber

 

Tinkoff'un kurucusundan şaşırtan açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)