BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO bankanın şubesini Gül açtı----

O bankanın şubesini Gül açtı

O bankanın şubesini Gül açtı
20 Eylül 2013 - 16:06 www.finansgundem.com

İslam Kalkınma Bankası’nın dünyadaki ilk ülke ofisi Ankara’da açıldı

İslam Kalkınma Bankası’nın dünyadaki ilk ülke ofisi olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) önceki gün Ankara’da faaliyete başladı.
Açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları  Ali Babacan ve Beşir Atalay ile İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Ahmed Mohamed Ali ve SESRIC Genel Direktörü Prof.Dr. Savaş Alpay katıldı.
Süper ayrıcalıklar
Merkezi Cidde'de olan İKB ile ilgili yasa, geçen Mayıs ayında Meclis'ten geçmişti. Buna göre banka, İstanbul’da ülke ofisi açacak. Banka, İstanbul’un yanı sıra farklı illerde de ofisler kurabilecek. Ofis ile Ofis Başkanı’nın ikametgahı, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, dokunulmazlık sahibi olacak. Asker ve polis, Ofis ile Ofis Başkanı’nın ikametgâhına giremeyecek. Cidde ile İstanbul arasında kurulacak iletişim dinlenemeyecek, müdahale edilemeyecek. Bu kapsama yazılar, telefon görüşmeleri, veri aktarımları, yayınlar, belgeler, planlar, şablonlar, taslaklar, slaytlar, filmler ve ses kayıtları da girecek. Banka, Türkiye'nin finans merkezi olma projesi çerçevesinde Türkiye'de ofis açıyor.
Gül 8 yıl çalıştı
1983 ile 1991 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası’nda iktisat uzmanı olarak çalışan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bankanın İslam dünyası için özellikle faizsiz bankacılık alanında çok önemli işler yapan bir kurum olduğunu söyledi. Gül, son 10 yılda gerçekleştirilen köklü reformların Türkiye’yi güçlü bir hale getirdiğini belirterek, bir yandan bankaya fon sağlandığını, bir  taraftan da banka imkanlarından faydalanıldığını bildirdi.
Açılış töreninin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İslam Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Ahmad Mohamed Ali ve SESRIC Genel Direktörü Prof.Dr. Savaş Alpay ortak bir basın toplantısı düzenlediler.
Başbakan Yardımcısı Babacan, İKB’nin bugüne kadar üye ülkelere 90 milyar dolarlık finansman sağladığını belirterek, sosyal projelere verilen katkıların da gittikçe daha fazla takdir topladığını aktardı.
Küresel ekonomik krizle birlikte faizsiz bankacılık sisteminin faizli sisteme göre daha güvenli ve istikrarlı sonuçlar verdiğinin anlaşıldığını ifade eden Ali Babacan,
İslam Kalkınma Bankası’nın yıllık iş hacminin 10 milyar dolara ulaştığını, Türkiye ofisinin yalnızca Türkiye’ye değil, geniş bir coğrafyaya hizmet vereceğini vurguladı.
Babacan Türkiye’nin son 3 yılda 2 milyar dolar olmak üzere banka kaynaklarından toplam 6 milyar dolarlık finansman kullandığı bilgisini verdi.
İKB Grup Başkanı Dr. Ahmed Mohamed Ali, ilk ülke ofisinin Türkiye’de açılmasından memnun olduklarını belirterek, "Bu, bilinçli bir tercih olmuştur, büyük Türkiye’nin tarihi geçmişi ve dünyada artan önemdeki rolü dikkate alınmıştır" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)