BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkO banka için müthiş iddia----

O banka için müthiş iddia

O banka için müthiş iddia
22 Ekim 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın 13 milyar dolarlık para cezasını değerlendiren Wall Street Journal gazetesi, cezanın siyasi olduğunu ileri sürdü.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine göre, hükümetin mortgage varlıkları satışlarından ötürü başlatılan soruşturmada anlaşma yoluna gidilerek 13 milyar dolarlık para cezası kesilen JPMorgan Chase&Co'ya karşı başlattığı mücadele, adil olmayan bir siyaset oyununa işaret ediyor.
JPMorgan'ın başına dert açan söz konusu varlıkların 2008'deki finansal krizden önce çıkarıldığını belirten gazete, birçoğunun Bear Stearns ve Washington Mutual'dan geldiğine dikkat çekerek, ABD'nin en büyük bankasının bu sorunlu kurumların varlıklarını kriz süresince, hükümetin talebi üzerine satın aldığını söyledi.
Gazetedeki makalede, yetkililerin önce gerekli gayreti göstermeden bankadan ülke için bir şey yapmasını istediği, 5 yıl sonra da bunu yaptığı için cezalandırdığı ifade edildi. Wall Street Journal gazetesi JPMorgan vakasının, hükümetin bu krizi, siyasi gücünü, en güçlü özel finansal şirketlere empoze etmek için kullandığını gösterdiğini ileri sürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)