BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO bakan tarikat bağlantıları yüzünden mi istifa etti?----

O bakan tarikat bağlantıları yüzünden mi istifa etti?

O bakan tarikat bağlantıları yüzünden mi istifa etti?
24 Ekim 2022 - 14:51 www.finansgundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiwat tarikat bağlantıları nedeniyle istifa etti iddiası gündeme bomba gibi düştü. Ancak bakan, neden istifa ettiğine dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Japonya Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiwa istifa etti. İstifasını sunan Yamagiwa henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Sözcü’nün haberine göre; Japonya’nın ekonomi bakanının kilise bağlantısı nedeniyle istifa ettiğini duyuruldu. Yamagiwa tarikata benzediğini söylenen bir kilise grubuyla bağlarını tam olarak açıklamaması nedeniyle sert eleştirilere maruz kalıyordu.

Ülke uzun süredir ekonomik sorunlarla boğuşurken bu istifanın Başbakan Fumio Kishida’ya önemli bir darbe olacağı belirtildi.

Güney Kore’de 1950’lerde kurulan ve toplu düğünleriyle ünlü olan Birleşme Kilisesi (Moon tarikatı) 8 Temmuz’da eski Başbakan Shinzo Abe’ye düzenlenen suikastın ardından ilgi odağı oldu.

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe'yi öldüren zanlının annesinin, 1954'te Güney Kore'de kurulan Birleşme Kilisesi'nin (Moon Tarikatı) üyesi olduğu açıklandı.

Ülke para birimi yende yaşanan oynaklık, bir ticaretteki zayıflık ve sekiz yılın zirvesine çıkan enflasyon Japonya ekonomisine zor zamanlar yaşatıyor. Ülkenin merkez bankası düşük faiz politikasında ısrar ederken yendeki düşüşü durdurmak için zaman zaman piyasaya müdahale ediyor.

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde

 

Japonya'da market satışlarındaki artış 7. ayında

 

Japonya'da rekor ticari açık

 

Japonya ekonomisinde belirsizlik

 

Japonya müzakereye gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)