BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO avukata 'MİT' tutuklaması----

O avukata 'MİT' tutuklaması

O avukata 'MİT' tutuklaması
16 Ağustos 2017 - 14:16 www.finansgundem.com

FETÖ imamı Hamza Ali Ece ile MİT TIR’ları kumpasından tutuklu jandarmalar arasındaki irtibatı sağladığı anlaşılan ByLock kullanıcısı avukat Deniz Akbulut tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcılığa ifade veren bir gizli tanık, Deniz Akbulut isimli Ankara Barosu'na kayıtlı avukattan bahsetti. FETÖ/PDY'nin silahlı kuvvetler yapılanması içerisinde abilik pozisyonunda olduğunu iddia ettiği avukat Deniz Akbulut'un Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı

Jandarma personelinin sivil imamlarından biri olan 'Halil Kod' Hamza Ali Ece ile MİT TIR'ları soruşturmasından tutuklu Jandarma personeli arasında irtibat kuran kişi olduğunu belirtti. Gizli tanık, Akbulut'un MİT TIR'ları kumpasının önemli ismi Hamza Ali Ece ile yoğun olarak görüştüğünü, ikilinin Ece'nin evinde bir araya geldiklerini ileri sürdü. Gizli tanık, tutuklu askerlerin Hamza Ali Ece'ye bir konu ulaştırmak istediklerinde Deniz Akbulut ile görüştüklerini belirtti. Ayrıca, MİT TIR'ları kumpası sanıklarının avukatlığını yapan isimlerin de Ankara'ya ara sıra gelerek Akbulut aracılığıyla Hamza Ali Ece ile görüştüklerini iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay iken ayrıldığı ve avukatlığa başladığı belirlenen Akbulut, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla gözaltına alındı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullancısı çıkan şüpheli ifadesinde tıpkı diğer FETÖ şüphelileri gibi hakkındaki bütün iddiaları reddetti. Hamza Ali Ece'yi bile tanımadığını öne sürdü.

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Akbulut, aynı suç kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)