BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNurol Yatırım Bankası'na JCR'den not----

Nurol Yatırım Bankası'na JCR'den not

Nurol Yatırım Bankası'na JCR'den not
31 Temmuz 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

JCR-Eurasia Rating, Nurol Yatırım Bankası'nı "yüksek düzeyde yatırım yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirdi

JCR-Eurasia Rating, Nurol Yatırım Bankası A.Ş.'yi "yüksek düzeyde yatırım yapılabilir" kategorisinde değerlendirerek uzun vadeli ulusal notunu 'A+ (Trk)' görünümünü ise 'pozitif' olarak belirledi. Diğer taraftan, uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notu da tavan olan' BBB-' olarak belirlendi. İşte Nurol Yatırım'ın diğer notlarla birlikte tüm detaylı krebilite değerlendirmesi:
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu: BBB- /(Stabil görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: BBB- /(Stabil görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu: A+ (Trk) /(Pozitif görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu: A-3 /(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: A-3 /(Stabil görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu: A -1 (Trk)/(Stabil görünüm)
Desteklenme Notu: 1 
Ortaklardan Bağımsızlık Notu: AB
JCR'nin değerlendirmesi şöyle: "Küçük ölçekli bir yatırım bankası olan Nurol Yatırım Bankası A.Ş. üç kıtada 40 aşkın kuruluş, iştirak ve bağlı ortaklığıyla uluslararası düzeyde inşaat- taahhüt, sanayi, ticaret-servis, turizm, savunma gibi sektörlerde yaygın faaliyetleri bulunan Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Nurol Holding'in bağlı ortaklığıdır. 1998 yılında kurulan ve faaliyetlerine 1999 yılında başlayan banka, kuruluşundan beri muhafazakâr bir büyüme politikası izlemiş ve sadece kurumsal bankacılık işlemlerine odaklanması sebebiyle Pazar payını, etkinliğini ve müşteri tabanını istenen ölçüde artıramamıştır. Son dönemdeki faaliyetleri bankanın sektörde daha etkin olma arzusunu ortaya koymaktadır. Nitekim 2012 yılında gerek Türk Bankacılık sektörü gerekse yatırım ve kalkınma bankacılığı sektörüne nazaran daha yüksek bir büyüme performansı gösteren banka, 2013 yılının ilk çeyreğinde de yüksek büyüme performansını devam ettirmiştir. 2013 yılı başında 100 milyon TL tutarlı üç ayda bir değişken faiz ödemeli 728 gün vadeli başarılı bir tahvil ihracı gerçekleştirerek kaynak yapısını çeşitlendirmiş ve ortalama kaynak vadesini önemli oranda uzatmıştır. Banka faaliyetlerinden kar üretmesine rağmen, yaratılan içsel kaynak ve karlılık rasyoları açısından sektör ortalamalarının altında kalmıştır. Sermaye yeterlilik rasyosu, yasal sınırların oldukça üzerinde olmasına rağmen, hızlı büyümenin etkisiyle 2013 yılı ilk çeyreğinde Türk bankacılık sektör ortalamasının altında gerçekleşmiştir. Mevcut büyüme trendinin önümüzdeki dönemde devam ettirilmek istenmesi durumunda banka ilave sermayeye ihtiyaç duyacaktır. Bankanın, sorunlu kredilerinin toplam kredilere oranı sektörün oldukça üzerinde iken, 2012 yılında sorunlu krediler portföyünden satış ve portföye yeni katılım olmaması nedeniyle sektör ortalamalarının oldukça altında gerçekleşmiştir. Banka nakit ve gayri nakit kredilerinin büyük bir kısmını ise grup firmalarına kullandırmıştır. Bu durum kredilerin geri ödenmesi riski yaratmamakla birlikte, risk konsantrasyonuna ve müşteri tabanın yeterince genişlememesine neden olmaktadır.
Kurumsal Bankacılığın yanında, ürün ve organizasyon yapısını şuana kadar aktif olmadığı bireysel bankacılık alanına da yönlendirmesi, kaynak çeşitliliği ve artışı yaratması, Bankanın müşteri ve pazar payını artırmasına, küçük ölçekli bir banka konumundan çıkabilmesine ilave katkı sağlayacaktır.  Her şeyden önce bireysel ve perakende bankacılık açısından ana ortağı durumundaki Nurol Holding ve diğer grup şirketleri Nurol bank için yüksek potansiyel içermektedir.  
JCR-Eurasia olarak, ortaklarından destek sağlanıp sağlanamayacağına bakılmaksızın, Bankanın bilanço kompozisyonu, aktif kalitesi, büyüme projeksiyonu, ortaklık yapısı ve kurumsallık düzeyi dikkate alındığında, mevcut piyasa koşullarında ciddi bir bozulma olmaması ve yeniden yapılanmasının paralelinde bankanın üstlendiği yükümlülükleri kolaylıkla yönetebilecek yeterli deneyim, sermaye ve likidite seviyesine ulaştığı düşünülmektedir. Nurol Yatırım Bankası A.Ş.'nın ortakları tarafından desteklenme arzusu ve ortakların mali gücünün seviyesi (1), bankanın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin bağımsızlık kategorisindeki notu ise (AB) olarak belirlenmiştir. Bağımsızlık kategorisindeki (AB) notu JCR Eurasia Rating'in notasyon sisteminde "yüksek" düzeyi işaret etmekte olup kurumun dış destek olmadan da yükümlüklerini yerine getireceği gösterirken, destek kategorisindeki (1) notu da dış destek ihtimalinin "yüksek" seviyede olduğunu göstermektedir."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)