BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNuriye Nine 112 yaşında vefat etti----

Nuriye Nine 112 yaşında vefat etti

Nuriye Nine 112 yaşında vefat etti
12 Kasım 2022 - 17:31 www.finansgundem.com

3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Batmanlı Nuriye Babat'ın 500'den fazla torunu vardı

Batman'da yaşayan 3 padişah ile 12 cumhurbaşkanı gren Nuriye Babat 112 yaşında kayatını kaybetti. 500'ün üzerinde torunu bulunan Babat'ın ona bakan torunu "Bazen oturup muhabbet ediyorduk. Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırdı. 'Mustafa Kemal böyleydi, şunları yapardı' diye." sözleri ile aralarında geçen muhabbeti anlattı.

Batman Pazaryeri Mahallesi'nde çocukları ve torunlarıyla yaşayan, 3 padişah ile 12 cumhurbaşkanı dönemine tanıklık eden, 8 çocuk annesi Nuriye Babat, organ yetmezliği nedeniyle 8 Kasım'da yaşamını yitirdi.

ATATÜRK DÖNEMİNİ ve TORUNLARININ TORUNLARINI GÖRDÜ

Torunlarının torunlarıyla birlikte 500'ün üzerinde torunu bulunan Babat, vasiyeti üzerine Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyü mevkisindeki Kanireval Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babat'ın oğlu Yusuf Babat (64), annesinin çok sessiz ve sakin biri olduğunu, zaman zaman kendilerine Atatürk dönemini anlattığını belirtip, "Kendi halinde biriydi. Annem resmi kayıtlarda 1909 doğumludur ama gerçekte öyle değil. 125 yaşındaydı tahmin ediyorum ben. O tarihlerde şimdiki gibi nüfusa hemen doğumdan sonra kaydedilemiyordu. Annem Atatürk zamanını bile gördü. Bazen o tarihlerden bize bir şeyler anlatırdı. Annemi kaybettiğimiz için son derece üzüntülüyüz. Allah'ın takdiridir. Hepimiz o yolda gideceğiz" dedi.

TORUN SAYISI 500'DEN FAZLA

Nuriye Babat'a bakan torunu Abdullah Babat (47) da "500'den fazla torunu var. Sağlık durumu iyiydi. En son 1 ay önce bir rahatsızlığı oldu. Hastaneye götürdüm. Tedavi gördü. Birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra onu tekrar eve götürdük. "

"Bakıma muhtaçtı. Onunla ben ve eşim ilgileniyorduk. Bazen oturup muhabbet ediyorduk. Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırdı. 'Mustafa Kemal böyleydi, şunları yapardı' diye. Allah rahmet eylesin. Üzgünüz" diye konuştu.

Gelini Seyahat Babat da Nuriye Babat'ın böbrek rahatsızlığı olduğunu belirterek, "Gayet de sağlıklıydı. Son zamanlarda böbrek rahatsızlığı başladı. "

"Yemek yememeye ve mamayla tutunmaya başladı hayata. Bir böbreği artık iflas etmişti. Bizim en kıymetlimizdi. Türkiye'nin en yaşlı insanıydı. Vefat ettiği için çok üzgünüz. Keşke hala sağ olsaydı ve ona baksaydım" dedi. (Sabah)

Uzmanlar açıkladı: İşte 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı!

Japonya’da 100 yaş üstü nüfus rekoru

100 yaşın üzerindeki kişi sayısında artış

Kanada’da 100 yaşını geçenlerin sayısı rekor seviyede

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Kasım 2022 22:30

    SU ANDA TV 7 BAHAR KAPIDA PROGRAMINDA GAYET DÜZGÜN KONUŞAN 106 YAŞINDA KADINLA YAPILAN PROGRAMI İZLEDİM TEK ŞİKAYETİ DÖKÜLEN DİŞLERİNİN YERİNE PARASI OLMANASI NEDENİYLE TAKMA DİŞ YAPTIRAMAMASI İDİ TIP İLMİ YETERLİ PARASI OLMADIĞI İÇİN TAKMA DİŞ YAPTIRAMAYANLARLA - KATRAKT-LAZER AMELİYATI OLAMAYANLARA DA ÇÖZÜMLER ÜRETMELİDİR