BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNuman Kurtulmuş: Yeniden yüzde 2,5 - 3,5 büyüyeceğiz----

Numan Kurtulmuş: Yeniden yüzde 2,5 - 3,5 büyüyeceğiz

Numan Kurtulmuş:  Yeniden yüzde 2,5 - 3,5 büyüyeceğiz
04 Şubat 2019 - 15:35 www.finansgundem.com

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bu sene de enflasyonu durdurup, dengeleyeceğini belirterek, gelecek sene enflasyonun düşüşe geçeceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"Tedbirler alınıyor, gayretler ortaya konuluyor"

Türkiye'de ekonominin temel meselelerinden birinin enflasyonla mücadele olduğuna değinen Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan ekonomik saldırılarla dövizin yükseldiğini, ancak ekonomi yönetiminin basiretli bir şekilde telaşa kapılmadan, Türkiye'yi krize doğru sokmak için yapılan manipülasyonları önleme sürecini ortaya koyduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, üretimi dengeleyecek bir dönem içerisine girildiğini, dövizin de 5-5,5 seviyesine getirildiğini ifade ederek, bunların yanında hayat pahalılığının ortaya çıktığını, bunların bir kısmının, fırsatçıların fiyatlara yansıttığı rakamlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Halen de bunun geçerli olduğunu biliyoruz. Bakanlığın da çok net şekilde, kararlı bir şekilde bu fırsatçılar kısmının üstüne gitmesi lazım. Ekonomi yönetiminin vazifesi, bir taraftan bu fırsatçıları dengelerken, onları baskılarken diğer taraftan da üretimdeki maliyet artışlarını bir şekilde aşağıya çekmek ve böylece enflasyonu dengelemektir. İşin zor kısmı geride kalmıştır. Bundan sonra dengeleme faslından sonra iyileştirme faslına Türkiye geçecek. 2019 inşallah bu süreçte tezgahı dağıttırmadan, Türkiye yine 7,4'ler seviyesinde büyük bir büyümeye, belki yakın dönemde ulaşmayacak ama yine Türkiye yüzde 2,5'ler, 3'ler, 3,5'ler seviyesinde inşallah bir büyüme hedefini önümüzdeki süreçte tutturacak."

Bunun kilit yolunun, üretimi durdurmamak, tezgahı dağıttırmamak ve bu işi krize döndürmek isteyenlere fırsat vermemek olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bunu yaparken de ülkeyi yöneten bir iktidar olarak temel vazifemiz, milletimizin bu hayat pahalılığı karşısında ezilmesinin önüne geçmek. Tedbirler alınıyor, gayretler ortaya konuluyor. Bazı mallarda gerekirse ucuz ithalatlarla bu malların piyasada ucuzlaması için birtakım programlar yapılıyor." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bu sene de enflasyonu durdurup, dengeleyeceğini belirterek, gelecek sene enflasyonun düşüşe geçeceğini ifade etti.

"Bütünüyle ortaya çıkmadan paylaşmak mümkün olmayacak"

Numan Kurtulmuş, "Hal Yasası" ile ilgili soru üzerine de, üreticiden çıkan bir malın tüketiciye gelene kadar fiyatının sürekli artmasının önlenmesi gerektiğini belirterek, yasayla ilgili belki bir yasal düzenleme yapılabileceğini, ilgili bakanlık çalıştıktan sonra parti grubunda müzakere ederek gerekirse parlamentoya sunabileceklerini söyledi.

"Askerlik Yasası"na da değinen Kurtulmuş, konuyu Milli Savunma Bakanlığının uzun bir süredir çalıştığını, bunun profesyonel askerlik değil, uzman askerlik üzerine olduğunu belirterek, yüksek teknoloji ürünlerini kullanabilecek nitelikte, yeni savaş türlerinin gerektirdiği dirençte uzman askerlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Esas olanın, ordunun bu yapıya dönüştürülmesi gerektiği olduğunu belirten Kurtulmuş, bütün çocukların ordunun içerisinde bulunup o havayı koklamaları, belki eğitim almalarını sağlayacak, belki bazı meslek branşlarının kamu hizmetiyle bu süreci aşmalarını sağlayacak bir perspektifle hazırlık yapıldığını, hazırlığın bütünüyle ortaya çıkmadan kamuoyuyla paylaşmanın mümkün olamayacağını anlattı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)