BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer savaş gerçek bir olasılık----

Nükleer savaş gerçek bir olasılık

Nükleer savaş gerçek bir olasılık
06 Şubat 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

STRATCOM Başkanı, Rusya veya Çin'le nükleer savaşın 'gerçek bir olasılık' olduğunu iddia ederek, 'terörle mücadeleye dalan' ABD'nin, harekete geçmesi gerektiği uyarısında bulundu

Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Komutanlığı (STRATCOM) Başkanı Charles Richard, Rusya veya Çin ile nükleer savaşın "gerçek bir olasılık" olduğu konusunda uyarıda bulundu. Richard ayrıca, Pentagon'un "Soğuk Savaş'ta sıkışıp kalmadığını" söyleyerek gözdağı verdi.

ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nün aylık dergisinde bir makale kaleme alan Richard, 'Rejimi veya devleti tehdit edecek bir durumda, Rusya veya Çin ile bölgesel bir kriz, nükleer silahlarla çatışma gibi yüksek bir olasılık var.' dedi.

ABD'nin nükleer cephaneliğini denetleyen STRATCOM Başkanı Richard, Rusya ve Çin'in yeteneklerini geliştirmesi ve 'küresel olarak kendilerini göstermeye' devam etmesiyle, STRATCOM'un neyle karşı karşıya olduğunu anlaması gerektiğini söyledi.

Richard, 'Karşılaşma olasılığımız yerine, tercih ettiğimiz çatışmaya bir kez daha hazırlanma yolundayız.' ifadelerini kullandı.

Richard, ABD ordusunun "nükleer boyutu" görmezden gelerek yirmi yıldır terörle mücadeleye odaklandığını iddia ediyor. Richard, Savunma Bakanlığı'nın Soğuk Savaş'ta sıkışıp kalmakla suçlandığını duyduğumda sinirleniyorum. Soğuk Savaş'ı çok geride bıraktık." dedi.

Richard'a makalesinde şu ifadeleri kullanıyor:

ABD güçleri terörizmle mücadeleye tamamen dalmış durumdalar, öyle ki Rusya ve Çin bu durumu, özellikle uzay ve siber saldırı gibi görülmemiş şekillerde güç araçları ve güç tehditleri kullanarak, uluslararası normlara ve küresel barışa saldırgan bir şekilde meydan okumak için kullandılar.

'KOVİD-19 SÜRECİNİ KULLANIYORLAR' İDDİASI
Richard, rakip güçlerin gündemlerini ilerletmek için Covid-19 salgınından yararlandığını iddia ederek, "Onların saldırganlığını kontrol altında tutmak için aktif olarak rekabet etmeliyiz." dedi.

Richard'a göre, ABD harekete geçmezse, Rusya ve Çin daha da cesaretlenecek ve müttefikleri ABD'nin 'liderlik' edemeyeceğini veya istemeyeceğini düşünmeye sevk edecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)